Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
Klinik Örneklerden İzole Edilen Gram Negatif Çomaklarda İzepamisinin Antibakteriyel Aktivitesinin Diğer Aminoglikozidlerle Karşılaştırılması
2003
Dergi:  
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aminoglikozidler, Gram negatif infeksiyonlar başta olmak üzere antimikrobiyal tedavide önemli bir role sahiptir. İyi bilinen toksisitelerine rağmen, antibiyotik kombinasyon tedavilerine uygunlukları, iyi bir antibakteriyel etkiye sahip olmaları ve tedavi sırasında direnç gelişmesinin az olmasından dolayı tercih edilmektedirler. Konsantrasyona bağlı bakterisidal aktivite ve uzamış post-antibiyotik etkileri, aminoglikozidleri günümüzde en sık kullanılan antibiyotikler arasına sokmuştur. SCH 21420 veya 1-N-HAPAGentamisin B olarak bilinen izepamisin yeni ve geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. Bu çalışmada değişik klinik örneklerden izole edilen farklı cinslerden 304 Gram negatif bakterinin izepamisin, gentamisin, tobramisin, netilmisin, ve amikasine duyarlılıkları NCCLS standartlarına uygun olarak disk difüzyon yöntemiyle araştırılmıştır. Bakterilerin %63.8'i (n:194) Escherichia coli, %12.5'i (n:38) Klebsiella spp., %9.9'u (n:30) Pseudomonas spp., %6.6'sı (n:20) Enterobacter spp., kalan %7.2'si (n:22) Proteus spp., Serratia spp., Citrobacter spp., Salmonella paratyphi A. ve Providencia spp. olarak belirlenmiştir. Bu bakterilerin duyarlılık yüzdeleri, amikasin, gentamisin, netilmisin, tobramisin ve izepamisin için sırasıyla %87.8, %66.5, %84.9, %65.1 ve %94.7 olup buna göre bakterilerin en duyarlı olduğu aminoglikozid izepamisin iken, en dirençli oldukları aminoglikozidin ise tobramisin olduğu saptanmıştır. Sonuç olarak, izepamisinin Gram negatif enterik ve non-fermentatif bakterilerin neden olduğu infeksiyonların tedavisinde uygun bir seçenek olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 41
2023 Impact/Etki : 0.089
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi