Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 7
DİJİTALLEŞMEYLE BİRLİKTE TÜRKİYE’DE KİTAP YAYINCILIĞININ DÖNÜŞÜMÜNE SEKTÖREL YAKLAŞIMLAR
2023
Dergi:  
İletişim Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dijitalleşme her alanda olduğu gibi kitap yayıncılığında da dönüşüme neden olmuştur. Dijital teknolojilerle kitap yayıncılığında yeni kitap formatları üretilmeye başlanmıştır. Dijital teknolojilerle inşa edilmiş e-kitap ve sesli kitap geleneksel kitap formatına bir alternatif oluştururken artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojileriyle de yeni kitap formatları geliştirilmeye devam etmektedir. Bu gelişmeler okuyucuya yeni okuma deneyimleri yaşatırken yayıncılık sektörünü de teknolojik temelli yeni yatırımlar yapmaya yöneltmektedir. Araştırmada sektörel perspektiften basılı kitapların geleceği hakkındaki görüşlere ilişkin içgörü toplanması ve mevcut durum saptaması yapmak amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Türkiye’de yayıncılık sektörü profesyonellerinin dijital kitaplara yönelik yaklaşımları, dijital kitapların tercih edilme motivasyonları ve dijital okuma deneyimleri, geleneksel kitapların geleceği ve yeni bir format olarak sanal gerçeklik teknolojisi destekli kitap okuma deneyimine yönelik sektörel gelişmeler incelenmiştir. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniğiyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini Türkiye’de dijital ve geleneksel kitap yayıncılığı sektöründe faaliyet gösteren meslek profesyonelleri oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda Türkiye kitap yayıncılığında sesli kitapların yükselişe geçtiği, e-kitapların ise hala yeterince tercih edilebilir olmadığı, yayıncılık sektörünün dijital kitaplara mesafeli yaklaştığı, sanal gerçeklik gözlüğüyle kitap okuma deneyimi geleceğe atfedilen bir okuma biçimi olarak değerlendirildiği, sektörün dijitalleşme sürecine hala geçiş sürecinde olduğu ortaya çıkarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In Turkey, there is a re-establishment of digitalization.
2023
Yazar:  
Özet:

Digitalization has led to a transformation in the book publishing as well as in all areas. With digital technology, new book formats have begun to be produced in the book publishing. E-books and audio books built with digital technologies are an alternative to the traditional book format, while new book formats are continuing to be developed with enhanced reality and virtual reality technologies. These developments bring new reading experiences to the reader while the publishing sector is also directed to make new technology-based investments. The research aims to gather insights on the views on the future of printed books from the industry perspective and to determine the current situation. In this direction in Turkey publishing industry professionals have studied approaches to digital books, the preferential motivations of digital books and digital reading experiences, the future of traditional books and industry developments towards the reading experience supported by virtual reality technology as a new format. The research is carried out with semi-configured interview technique from research methods. The sample of the research is made by professional professionals working in the digital and traditional book publishing sector in Turkey. The research has found that the audio books in the Turkish book publishing have gone up, the e-books are not yet sufficiently preferable, the publishing sector has approached the digital books on a distance, the experience of reading with the virtual reality glasses is considered a form of reading attributed to the future, the industry is still in the process of transition to the digitalization process.

Anahtar Kelimeler:

Sectoral Approaches To The Transformation Of Book Publishing With Digitalization In Turkey
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İletişim Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 61
2023 Impact/Etki : 0.211
İletişim Çalışmaları Dergisi