Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
Ordu İli Yaprak Lahana Ekim Alanlarından İzole Edilen Rhizoctonia Grubu Fungusların Anastomozis Gruplarının, Karakteristik Özelliklerinin ve Patojenisitelerinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

2017-2018 vejetasyon döneminde Ordu ilinin on bir ilçesi (Akkuş, Altınordu, Aybastı, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Perşembe, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe ve Ulubey)’nden hastalıklı yaprak lahana bitkileri ve onların rizosfer toprağından toplam elli dört Rhizoctonia spp. izolatı elde edilmiştir. Rhizoctonia spp. izolatlarının kültürel özellikleri, anastomozis grupları ve patojenisiteleri incelenmiştir. Bu izolatların %62.96’sının binükleik (BN) Rhizoctonia spp. (AG-A, AG-E, AG-F, AG-K ve AG-O) ve %37.34’ünün multinükleik (MN) Rhizoctonia solani (AG 1, AG 2-1, AG 4 ve AG 5) olduğu tespit edilmiştir. Sörvey yapılan tüm arazilerde en yaygın grup, 22 izolat ile BN Rhizoctonia spp. AG-A olarak belirlenmiştir. Geri kalan 32 izolatın 10’u R. solani AG 4, 6’sı BN Rhizoctonia spp. AG-K, 4’ü R. solani AG 2-1, dördü BN Rhizoctonia spp. AG-F, 3’ü R. solani AG 5, 1’er tanesi R. solani AG 1, BN Rhizoctonia AG-E ve AG-O’ya ait olduğu belirlenmiştir. Tüm izolatların %53.70’i kullanılarak yaprak lahana fideleri üzerinde yürütülen patojenisite testlerinde, genel olarak BN ve MN Rhizoctonia spp. izolatları arasında istatistiksel olarak önemli virülens farklılıkları olduğu tespit edilmiştir (P<0.05). BN Rhizoctonia spp. izolatlarının hastalık şiddeti skalası değerlerinin 0.00 ile 2.83 arasında değişirken, MN R. solani izolatlarının hastalık şiddeti skalası değerlerinin 2.17 ile 3.00 arasında değiştiği belirmiştir. Ayrıca, hastalık şiddeti skala değerleri arasında hiçbir önemli bir fark bulunmayan AG 4, AG 2-1, AG-F, AG-E, AG 1 ve AG 5 izolatları, kontrol bitkileri ile kıyaslandığında bitki büyüme parametleri (bitki boyu, gövde ve kök yaş ve kuru ağırlıkları ve kök uzunluğu)’ni önemli ölçüde azaltmıştır (P<0.05).

Anahtar Kelimeler:

Identification of the Anastomosis Groups, Characteristics and Pathogenicities of the Rhizoctonia Group Fungus Isolated from the October Fields of Army Sheets
2020
Yazar:  
Özet:

During the 2017-2018 vegetation period, the ten districts of the Army province (Akkuş, Altınordu, Aybastı, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Thursday, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe and Ulubey) are sick leafed cranberry plants and a total of fifty-four Rhizoctonia spp from their rizosphere land. Isolation has been achieved. The Rhizoctonia spp. The cultural characteristics of its isolates, anastomosis groups and pathogenicities have been studied. 62.96% of these insulates are binocleary (BN) Rhizoctonia spp. (AG-A, AG-E, AG-F, AG-K and AG-O) and 37.34% of the multinuclear (MN) Rhizoctonia solani (AG 1, AG 2-1, AG 4 and AG 5) were identified. The most common group in all the land that are surveyed is BN Rhizoctonia spp with 22 isolates. It is defined as AG-A. 10 of the remaining 32 isolates are R. solani AG 4, 6 BN Rhizoctonia spp. AG-K, 4 of R. Solani AG 2-1, four BN Rhizoctonia spp. AG-F, 3 R. solani AG 5, 1 R. solani AG 1, BN Rhizoctonia AG-E and AG-O. In the pathogenicity tests performed on leaf beans using 53.70% of all insulates, generally BN and MN Rhizoctonia spp. It has been found that there are statistically significant virulent differences between its isolates (P<0.05). The Rhizoctonia spp. The disease severity scale values of its isolates vary between 0.00 and 2.83, while the disease severity scale values of MN R. solani is shown to vary between 2.17 and 3.00. In addition, the AG 4, AG 2-1, AG-F, AG-E, AG 1 and AG 5 isolates, which do not have any significant difference between the disease severity scale values, have significantly reduced the growth parameters of the plant (plant length, body and root age and dry weights and root length) compared to control plants (P<0.05).

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.722
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi