Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
Üreme Mevsimine Geçiş Döneminde Östrüs Siklusu Uyarılan İvesi ve Zom Koyunlarında Bazı Döl Verimi Özelliklerinin Karşılaştırılması
2016
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, üreme mevsimine geçiş döneminde uygulanan progestagen, prostaglandinF2alfa (PGF2α) ve gebe kısrak serum gonadotropin (PMSG) uygulamalarının Zom ve İvesi koyunlarında bazı reprodüktif verim özelliklerine etkisini incelemekti. Çalışmada; Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde yetiştirilmekte olan İvesi (n=26 baş) ve Zom (n=24 baş) koyunları kullanıldı. Koyunların östrüsleri 12 gün süreyle 20 mg fluorogeston asetat içeren intravaginal sünger (Chronogest CR, Intervet, Türkiye) uygulaması ile senkronize edildi. Süngerin çıkarılmasından 24 saat önce kas içi yolla 400 IU PMSG (Chronogest/PMSG, Intervet, Türkiye) ve 0.075 mg PGF2α (Cloprostenol, Dalmazin, Vetaş, Türkiye) enjekte edildi. Son enjeksiyondan 12 saat sonra başlanmak suretiyle arama koçlarıyla östrüsteki koyunlar tespit edildi. Bu koyunlar aynı ırk fertil bir koç ile çiftleştirildi. Östrüs oranı, gebelik oranı, kuzu verimi ve ikizlik oranı sırasıyla; Zom koyunlarında %95.8, %43.5, 1.2, %20, İvesi koyunlarında ise %96.2, %52.0, 1.23, %23.1 olarak tespit edildi. Sütten kesimde kuzuların yaşama gücü ise Zom kuzularında %91,7 (11/12), İvesi kuzularında %100 (16/16) oldu. Zom ve İvesi koyunlarında incelenen fertilite özellikleri arasındaki farklar istatistiksel olarak önemli bulunmadı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 650
2023 Impact/Etki : 0.132
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi