Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
TARİHSEL PERSPEKTİFTEN TÜRKİYE'DE SİVİL TOPLUM VE DEVLET İLİŞKİSİ: MÜSİAD'IN DEĞİŞEN SİYASAL SÖYLEMİ
2023
Dergi:  
Kamu Yönetimi ve Politikaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, MÜSİAD'ın kuruluşundan bu yana siyasi söylemini farklı siyasi bağlamlar altında incelemektedir. Analiz üç dönemden oluşmaktadır: (I) MÜSİAD'ın 1990 ile 1998 yılları arasındaki kuruluş yılları (II) 1998'den 2000'lerin sonuna kadar olan dönemi kapsayan 28 Şubat 1997 askeri müdahalesinin sonrası ve (III) 2011’den günümüze tekabül eden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) hükümetteki üçüncü ve dördüncü dönemleri ile Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak ilk dönemi. Derneğin resmi dergisi Çerçeve, Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık raporlar ve özelleştirme, dış ticaret, anayasa reformu ve AB gibi belirli temalarla ilgili yayınladığı özel raporlar, kitapçıklar ve kitaplar gibi MÜSİAD yayınlarını eleştirel söylem analizi tabi tutan makalenin temel savı, MÜSİAD'ın devletten bağımsız olması iddiasının, Batı Avrupa ülkelerinde görülen burjuva sınıfının devlete karşı şüpheci tutumunun bir yansıması olmaktan ziyade laik devlet politikaları ile derneğin İslami kimliği arasındaki çatışmadan kaynaklandığıdır. MÜSİAD, 28 Şubat'tan sonra demokratik değerlere yönelik eski eleştirisini yeniden formüle ederken, derneğin söyleminin bağımsızlık iddiaları ve eleştirel tonu, 2010'dan sonra İslami yönelimli bir siyasi partinin Türkiye'deki siyasi sisteme hâkim olmaya başlaması ve MÜSİAD ile devlet arasındaki ideolojik çatışmanın sona ermesiyle ortadan kalkmış görünmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Civil Society and The State In Turkey In Historical Perspective: Changing Political Discourse Of Musi̇ad
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kamu Yönetimi ve Politikaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Kamu Yönetimi ve Politikaları Dergisi