Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 10
Sınıf Öğretmeni Adaylarının Matematik Öğretimine Yönelik Kaygı Düzeylerinin Farklı Değişkenlere Göre İncelenmesi
2020
Dergi:  
Erciyes Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı sınıf öğretmenliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerin matematik öğretimine yönelik kaygı düzeylerinin farklı değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırmanın örneklem grubunu Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümünde öğrenim gören öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmada Liu (2016) tarafından geliştirilen ve Aytekin, Türkmenoğlu ve Arıkan (2017) tarafından Türkçe ’ye uyarlanan Matematik ve Fen Öğretimine Yönelik Kaygı Ölçeği ve araştırmacı tarafından hazırlanan kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Katılımcılara ilişkin kişisel bilgiler, envanter toplam puanları, faktör puanları frekans (f) ve yüzde (%) değerleri tespit  edilerek verilmiştir. Ölçekten elde edilen puanların arasındaki ilişkiyi ortaya koyabilmek için cinsiyet değişkenine göre T Testi kullanılırken, sınıf düzeyi ve genel ağırlıklı not ortalaması değişkenlerine göre Anova test istatistiği kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin matematik öğretimi kaygı düzeylerinin cinsiyet ve sınıf düzeyi değişkenine göre farklılık gösterdiği ancak genel ağırlıklı not ortalamasına göre matematik öğretimi kaygı düzeylerinin değişiklik göstermediği sonucuna ulaşılmıştır. Elde edilen bulgulara dayalı olarak, kız öğrencilerin matematik öğretimi kaygı düzeylerinin erkek öğrencilere göre daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sınıf düzeyi değişkenine göre matematik öğretimi kaygı düzeyi, 3. sınıfta öğrenim gören öğretmen adaylarında 2. ve 4. sınıfta öğrenim gören öğretmen adaylarından daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Öğretmen adaylarının matematik alan bilgileri ve kavramsal öğrenmeleri farklı sınıf düzeylerinde yürütülen diğer derslerle ilişkilendirilerek desteklenmelidir ve matematik öğretim kaygısına ilişkin sınıf düzeyindeki farklılıklarıaza indirgemek adına, her sınıf düzeyinde öğretim uygulamalarına daha fazla yer verilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erciyes Journal of Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Erciyes Journal of Education