Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
A RESEARCH ON THE PARAMETERS OF THE AFFECTING YARN PROPERTIES OF COTTON-POLYESTER RIGID CORE-SPUN YARNS
2014
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ring özlü iplik eğirme tekniği ile üretilen ipliklerin iplik özelliklerine, öz-manto oranı, multifilament iplikteki filament sayısı, büküm katsayısı ve özde kullanılan multifilament ipliğin yapısının (düz FDY ya da tekstüre) etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, Ne 16 inceliğinde pamuk-polyester (PET) multifilament ring eğirme özlü iplikleri dört farklı öz-manto oranı ve üç farklı büküm katsayısı ile üretilmişlerdir. İplik özelliklerine multifilament öz ipliğindeki filament sayısının etkisini belirlemek amacıyla 36 ve 72 filament sayısına sahip iki farklı iplik seçilmiştir. Özlü iplikler ring eğirme yöntemi ile öz kısmında düz tamamen çekilmiş filament iplik (FDY) ve tekstüre filament iplikler kullanılarak pamuk-polyester özlü iplikler aynı koşullarda üretilmiştir. Öz-manto oranının iplik mukavemetine ve kopma uzamasına (%) etkisi istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. Manto oranı arttıkça iplik mukavemeti artmıştır. Büküm katsayısının etkisi sadece FDY multifilament öz materyali kullanılarak üretilen iplikler için önemli bulunmuştur. Büküm katsayısı arttıkça iplik kopma uzaması artmıştır. Büküm miktarı arttığında, iplik düzgünsüzlüğü ve iplik tüylülüğü değerleri azaldığı gözlenmiştir. Her iki öz materyali tipi için de öz oranı arttıkça iplik düzgünsüzlüğünün azaldığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.004
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon