Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
 İndirme 4
FINDIK YETİŞTİREN ÜRETİCİLERİN BİTKİSEL ÜRÜN SİGORTASI UYGULAMALARINA YÖNELİK YAKLAŞIMI: ORDU VE TRABZON İLLERİ ÖRNEĞİ
2015
Dergi:  
Tarım Ekonomisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma Ordu ve Trabzon illerinde yürütülmüş olup, bu bölgede bitkisel üretim fındık yetiştiriciliği üzerine odaklanmıştır. Fındıkta meydana gelen doğal afetler ürün kaybı yaşatarak zaman zaman üreticileri zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenlerle üreticilerin tarım sigortası yaptırmaları beklenmektedir. Bu çalışma ile; üreticilerin tarım sigortasından haberdar olma durumları ve tarım sigortası yaptırmaya yönelik eğilimleri tespit edilmiş, tarım sigortası yaptırma ve yaptırmama nedenlerini saptanmış, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve beklentiler belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmada 122 adet tarım sigortası yaptıran ve 112 adet tarım sigortası yaptırmayan üreticilerden olmak üzere toplam 234 adet anket sahada yüzyüze görüşmek suretiyle gerçekleşmiştir. Veriler 2011 üretim sezonunu kapsamaktadır. Araştırma sonucunda üreticilerin tarım sigortası hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları görülmüştür. Henüz sigorta bilincinin üreticiler tarafından kavranamaması nedeniyle tarım sigortası gereksiz bir maliyet olarak görülmektedir. Arazilerin parçalı ve küçük olması sebebiyle tarım sigortası ihmal edilmektedir. Aynı zamanda üreticilerdeki gelir sıkıntıları da tarım sigortası yaptırma oranını düşürmektedir. Tarım sigortasında devlet desteğinin olumlu etkisinin olduğu ve devam etmesi gerektiği dile getirilmiştir. Araştırma sahasında üreticilerin en çok maruz kaldığı riskler doğal afet riskleridir. Bu doğal afet riskleri arasında en önemli olanları sırasıyla don, fırtına ve kuraklık olduğu belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarım Ekonomisi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 235
Atıf : 1.558
2023 Impact/Etki : 0.162
Tarım Ekonomisi Dergisi