Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 475
 İndirme 31
 Sesli Dinleme 1
NİĞDE İLİ BOR İLÇESİ SİLİSTRE MUHACİRLERİNİN KADIN DÜĞÜN GİYSİLERİ
2018
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pek çok kültürü barındıran ve iki kıtayı birleştirmede bir köprü olma özelliği taşıyan ülkemiz coğrafi konumu itibari ile yoğun göç olaylarını sıklıkla yaşamıştır. Milli Mücadele yıllarını takip eden dönemde Türkiye’ye gelen göçmen muhacirler İmar ve İskan Bakanlığı tarafından değişik bölgelere yerleştirilmiştir. Yerleştirildikleri bölgelerde mevcut grupların, değer yargıları, inançları, gelenekleri ve görenekleri ile birlikte zaman içerisinde şekillenen kültürel değerleri giysilerini de etkisi altına almıştır. Göç sonrası etkileşim ile birlikte mevcut giysileri ve kuşamlarının değişikliğe uğramasına ve farklı biçimlerde yorumlanmasına neden olmuştur. Bu araştırmada; Niğde ili Bor ilçesine Bulgaristan (Romanya) Silistre’den (Karaveli- Tokmak vb köyleri) 1936-1937 tarihinde göçler ile gelip yerleşen kadın muhacirlerin evlilik ve sünnet törenlerinde kullandıkları “Don – Yelek ” ile “Don – Hanteri ” adı verilen yöresel giysilerinin tür, biçim, form, terzilik, kullanım şekli ve estetik özelliklerinin belirlenmesi açısından kayıt altına alınarak belgelendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini, Niğde ili Bor ilçesi Silistre ‘den göç eden kadınların kullandıkları yöresel giysiler ve kaynak kişilerin verdiği bilgi ve belgeler oluşturmaktadır. Seçilen konu Türk ve Dünya kültür tarihi açısından ilgili literatüre katkıda bulunarak kaynak oluşturması ve bu konuda yapılan ilk çalışma olması açısından oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 86
2023 Impact/Etki : 0.038
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi