Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Geçiş Ekonomilerinde Üniversite Öğrencilerinin Başarılarını Etkileyen Demografik Faktörler: Kırgızistan Örneği
2016
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitimli ve kalifiye insan kaynağının olması ülkenin sürdürebilir kalkınması için çok önemlidir. İyi ve kaliteli eğitim görmüş ve çalışan kişiler ekonominin büyümesine önemli katkı sağlayacaktır. Bu makalede üniversite öğrencilerin performansını etkileyen demografik faktörler incelenmiştir. Uygulanan sıralı probit modelinin sonuçları anne ve babaları birlikte yaşayan öğrencilerin performansı anne ve babaları ayrılmış olan öğrencilere göre % 4,95 oranda daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, annesi çalışan öğrencilerin performansı annesi çalışmayanlara göre peformansı % 2.7‟ye daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte ailevi ortalama geliri en yüksek olan kesime ait olan öğrencilerin performansı diğerlerine göre % 12,2‟ye düşük olduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Demographic Factors That Affect University Students' Success in Transitional Economies: An Example of Kyrgyzstan
2016
Yazar:  
Özet:

Having an educated and qualified human resources is very important for the country’s sustainable development. Good and high-quality educated and working people will make a significant contribution to the growth of the economy. This article examines the demographic factors that affect the performance of university students. The results of the applied sequential probite model showed that the performance of students living together with their parents was 4.95% higher than the performance of students with their parents separated. However, the performance of the students working with their mother was found to be 2.7% higher than the performance of the students working with their mother unemployed. However, the performance of students belonging to the highest family average income section was found to be 12.2% lower than others.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.905
2023 Impact/Etki : 0.503
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi