Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 12
SİYASET, SEKTE, SİYASAL: RANCIÈRE VE WOLIN
2020
Dergi:  
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çağdaş siyaset felsefesinin temel tartışma alanlarından biri “radikal demokrasi” kavramıdır. Bu yaklaşımın temsilcisi sayılan isimler arasında belli müştereklikler olmasına karşın ciddi farklılıklar da vardır. Ne var ki, özellikle iki kuramcının düşünsel verimleri arasındaki benzerlikler bir hayli dikkat çekicidir: Jacques Rancière ve Sheldon S. Wolin. İki isim de, sahih siyasal ilişkinin mevcut siyaset düzenini sekteye uğratması gerektiğini; demokrasinin yalnızca hukuki-politik bir biçimden ibaret olmadığını ileri sürmüştür. Ayrıca her ikisi de siyasetin öznesini “demos” kavramı çerçevesinde tartışmaktadır. Düşünsel hatları oldukça benzeyen ama birbirinin çalışmalarına hiç referans vermemiş bu iki düşünür arasındaki benzerlikler hayli çarpıcıdır. Bu çalışmanın amacı, iki kuramcının görüşlerini özetleyerek paralelliklere dikkat çekmek ve nasıl benzer kavramsal tertibatlara yaslanarak düşündüklerini gözler önüne sermektir.

Anahtar Kelimeler:

Law, Sekte, Law: Rancière and Wolin
2020
Yazar:  
Özet:

One of the main debates in contemporary philosophy of politics is the concept of "radical democracy". There are serious similarities as well as differences between the representatives of this approach naturally. But the similarities between two thinkers are quite remarkable: Jacques Rancière and Sheldon S. Wolin. Both philosophers have thought the real political relations should have interrupted the existing political order, and; both argued that democracy is not just a legal-political form. In addition, both considered the subject of politics around the concept of "demos". The similarities between these two thinkers, who follow a similar intellectual trajectory but have never given reference to each other’s work, are quite striking. The purpose of this study is to summarize the views of the two philosophers, to draw attention to parallels and to reveal how they think based on similar concepts.

Anahtar Kelimeler:

Politics, Interruption, Political: Rancière and Wolin
2020
Yazar:  
Özet:

One of the main debates in contemporary philosophy of politics is the concept of “radical democracy”. There are serious similarities as well as differences between the representatives of this approach naturally. But the similarities between two thinkers are quite remarkable: Jacques Rancière and Sheldon S. Wolin. Both philosophers have thought the real political relations should have interrupted the existing political order, and; both argued that democracy is not just a legal-political form. In addition, both considered the subject of politics around the concept of “demos”. The similarities between these two thinkers, who follow a similar intellectual trajectory but have never given reference to each other’s work, are quite striking. The purpose of this study is to summarize the views of the two philosophers, to draw attention to parallels and to reveal how they think based on similar concepts.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 498
Atıf : 639
2023 Impact/Etki : 0.088
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi