Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERS KİTABINDAKİ GÖRSEL ÖGELERİN ÖĞRENMEDE KALICILIĞA ETKİSİ
2011
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında yer alan fotoğraf, resim ve haritalarla konuları ilişkilendirme ve konuları hatırlama düzeylerini ortaya koymaktır. Araştırma 2011- 2012 eğitim öğretim yılı sonunda Ankara merkezde yer alan orta sosyoekonomik düzeydeki bir ilköğretim okulunun 8. sınıf öğrencilerinden 38 erkek 33 kız öğrenci olmak üzere toplam 71 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada yöntem olarak nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın verileri doküman incelemesi tekniği ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulmuş ve öğrenci cevaplarından doğrudan alıntılarla desteklenmiştir. Veri toplama aracı olarak, araştırmacılar tarafından İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında yer alan resim, fotoğraf ve haritalar kullanılarak, “olaylar, kişiler, haritalar ve kronoloji” kategorilerini içeren bir soru formu oluşturulmuştur. Araştırma sonucunda çalışma grubundaki öğrencilerin görsel ögelerle konuları ilişkilendirmede başarılı oldukları ve görsel ögelerle, öğrendiklerini daha kolay hatırladıkları söylenebilir. Çalışma grubundaki öğrencilerin yazılı sınavlarda konuları hatırlamalarına oranla görsel ögelerle sorulan konuları daha fazla ve daha rahat hatırladıklarını söylemek mümkündür. Bu araştırma sonuçları bize, tarih ders kitaplarındaki resim, fotoğraf ve harita kullanımının öğrencilerin öğrenmesine ve öğrenmede kalıcılığa olan katkısını göstermesi bakımından önemlidir. Bu doğrultuda araştırma sonuçlarının öğretmenlere ve ders kitabı yazarlarına yol göstermesi hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.751
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi