Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
TUZGÖLÜ HAVZASINDA YERALTI SUYUNUN YOK OLUŞU (EŞMEKAYA-SULTAN HANI ÖRNEĞİ)
2007
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çok geniş bir yüzeysel beslenim alanına (18000 km2) sahip olan Tuz Gölü havzası, Konya kapalı havzasının bir alt havzasıdır. Ülkemizdeki bilinçsiz ve aşırı yeraltısuyu kullanımına iyi bir örnek teşkil edebilecek olan inceleme alanı, Tuz Gölü’nün 10 km güneyinde, Aksaray ilinin 40 km güneybatısında yer almaktadır. Bu alanda bulunan Eşmekaya-Sultanhanı çöküntüsü içinde, günümüzden 15 yıl kadar önce sayısız kaynağa sahip bir göl alanı mevcut iken, hergeçen gün sayıları artan çok sayıdaki sondaj kuyularından yapılan aşırı ve bilinçsiz su çekimleri ile bu alan, bugün yalnızca tabanında bataklık bitkileri olan çorak ve kurak bir arazi haline dönüşmüştür. Her iki havzanın tüm sularının toplanma alanı olan bu havzadaki su düşümleri, havzanın kenarlarında problemin daha da büyük olacağını, bu konuda gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda Konya kapalı havzasının tümünde de benzer sorunlarla karşılaşılacağını göstermektedir. Bu çalışmada inceleme alanındaki yeraltısularının açılan sondaj kuyularından yararlanılarak, 2000-2006 yılları arasında gözlenen statik su seviyeleri ölçülmüş, seviye düşümlerinin tespitleri yapılarak nedenleri ortaya konulmuştur. Ayrıca yeraltısuyunun akım yönü güneybatıdan kuzeydoğuya doğru olup hidrolik eğim 0,004-0,027 arasındadır. inceleme alanında bulunan jeolojik birimlerin hidrojeolojik özellikleri ile suların fiziko-kimyasal özellikleri de yapılan su analizleri ile ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi