Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 65
 İndirme 21
İTTİHAT VE TERAKKİ’NİN SİYASAL KİMLİK OLUŞTURMA TEŞEBBÜSÜNDEN GELECEĞİN SİYASAL DOKUSUNA MESAJLAR
2016
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Kuruluşundan kısa bir süre sonra kozmopolit etnik kimlik ve dinsel farklılıkları bünyesinde barındıran Osmanlı Devleti, bu farklılıkları adeta bir zenginliğe dönüştürmüştür. Geniş bir coğrafyada ve uzun bir süre yaşama fırsatı bulan Osmanlı Devleti bu yönüyle gerek Türk tarihi gerekse Avrupa tarihi için önem teşkil etmiştir. “Yeni Osmanlılar” hareketiyle ivme kazanan çağdaşlaşma; ulus, özgürlük, kamuoyu, parlamento, halka karşı sorumlu yönetim, siyasal özgürlük, salt özgürlük ve vatan gibi yeni değerler bir yandan devletin bekasını temin amacına yönelirken bir yandan da mevcut devletten ayrılmanın yolunu açmıştır. Sened-i İttifak ile başlayıp Tanzimat ve Islahat Fermanı’nın ilanıyla hız kazanan “Çağdaşlaşma” nihayetinde Meşrutiyet dönemlerinin yaşanmasına zemin hazırlamıştır. II. Meşrutiyet döneminin biraz özgürlükçü ve birazda “çorap söküğü”, “ipin ucunu kaçırma” ortamında neşet eden siyasi partiler; oluşumlarıyla, isimleriyle, programlarıyla Türk siyasi hayatının renklerini oluşturduğu kadar geleceğin sancılarını ve acılarını da bünyesinde barındırma hususiyetini taşımaktadır. Bu makalenin konusu, II. Meşrutiyet döneminde faaliyet gösteren partilerden birisi olan İttihat ve Terakki’yi ana konu olarak ele alıp Beyanname ve parti programı üzerinden tahlil etmektir. Yukarıda bahsi geçen yaklaşımın nihai hedefi siyasal devrimin gelecek günlerin siyasal dokusuna dair işaretlerini, toplumsal birlik-beraberlik ya da ulus- devlet, cumhuriyetçi-lâik devlet anlayışına yönelişin siyasal temellerini ortaya koymaktır. debates on abortion site nyc abortion clinics

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.941
2023 Impact/Etki : 0.075
International Journal Of Eurasia Social Sciences