Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
COVID-19 Sürecinde Deliryum Olgu Sunumu ve Demansın Literatür Taraması
2020
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Koronavirüs doğrudan sinir sistemini enfekte etmesinin yanı sıra kronik nörolojik hastalığı olanlarda mevcut nörolojik hastalığın daha kötü seyretmesine neden olabilmektedir. Altmış beş yaş üstünde en sık görülen kronik nörolojik hastalık olan demans hastaları sosyal izolasyon sürecinde hastalıklarının takip ve tedavisi açısından ciddi zorluklar yaşamaktadır. Bununla birlikte koronavirüs hastalığı 2019 (coronavirus disease 2019, COVID-19)’un sebep olduğu risk faktörleri nedeniyle deliryuma girmeleri de kolaylaşmıştır. Bu risk faktörleri sosyal izolasyon, hareketsizlik, yoğun stresin yanı sıra virüsün merkezi sinir sistemine direk invazyonu, inflamatuar sitokinlerin etkisi, kullanılan sedatif ilaçların etkisi ve eşlik eden hastalıkların ikincil etkileri olarak sıralanabilir. Bu yazı bir olgu sunumu eşliğinde, demans hastalarının pandemi sürecinde yaşadıkları problemler ve çözümleri üzerine bir değerlendirme sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Case Report Of Delirium and Literature Review Of Dementia In Covid-19 Process
2020
Yazar:  
Özet:

Coronavirus directly infects the nervous system and may cause the course of the existing neurological disease to get worse in those with a chronic neurological disease. People with dementia, which is the most common chronic neurological disease over 65 years old, have serious difficulties in terms of follow-up and treatment of their diseases in the social isolation process. However, due to the risk factors caused by coronavirus disease 2019 (COVID-19), it has become easier for them to go into delirium. These risk factors can be listed as social isolation, inactivity, intense stress, as well as direct invasion of the virus to the central nervous system, the effect of inflammatory cytokines, the effect of sedative drugs used and the effect that develops secondary to other accompanying diseases. This paper provides an assessment regarding the problems experienced by dementia patients in the pandemic process, and their solutions, accompanied by a case presentation.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi