Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
YAPAY ZEKA TEKNİKLERİ, DEPREMDE KULLANILMASI VE KÜME KURAMLARI
2003
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sinir sisteminin beyinde yoğunlaşan hücrelerinden oluşan bilgi işlem (düşünme) merkezininönemli özelliği algılama, öğrenme, hatırlanan bilgiyle kıyaslama ve bilgi ekleme, bilgi işleme, karar verme ve karar uygulama sistemine sahip olmasıdır. Bilim adamları, beynin bu karmaşık işlevini yapabilecek veya taklit edebilecek aygıtlar ve yapay zekâ yöntemleri konusunda, devamlı araştırma ve denemeler yapmaktadır. Literatürde, her yıl artan sayıda yapay zekâ yöntemlerinin varlığı rapor edilmekle birlikte, bunların çalışma prensiplerine göre, aşağıdaki üç ana grupta incelenebileceği anlaşılır. a) Doğrudan insan beyninin çalışmasını modelleyen yapay zekâ yöntemleri (Yapay sinir ağları) b) Uzmanların düşünce biçimini modelleyen yapay zekâ yöntemleri (Uzman sistemler) c) İncelenen problemdeki olguları modelleyen yapay zekâ yöntemleri (Olguya dayalı açıklama) Bu yöntemler hakkında kısa bilgiler verildikten sonra yöntemlerin karşılaştırılması, aksayan noktaları ve bu yöntemlerin küme teorileri bazında irdelenmesi verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




2006




Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi