Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
RESİM SANAT TARİHİNDE SİFİLİZ (FRENGİ) ÖRNEKLERİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca salgın hastalıklar meydana gelmiş, toplumların günlük yaşantıları değişmiş, çoklu ölümler meydana gelmiştir. Bazıları kısa süreli bazıları da yıllarca etkisini sürdürmüş hastalıklardır. Sifiliz de birkaç asır etkisini sürdürmüş bir hastalıktır. Sifiliz (Frengi), büyük çoğunlukla cinsel yolla bulaşan fakat bunun yanında, kan transferi, hasar görmüş dokuyla temas veya hamile anneden bebeğe geçmesi gibi nedenlerle de bulaşabilen Treponema Pallidum adlı bakterinin neden olduğu bir hastalıktır. Hastalık, mukoza, deri ve iç organlara tutunarak kişinin bedenine zarar verip ölümle sonuçlanmaktadır. Deri döküntüleri, körlük, yüz iskelet yapısında deformasyon ve sinir sistemine dahil olduğunda Delirium gibi nörobilişsel bozukluk belirtilileri göstermektedir. Bu makalede sifiliz hastalığının resim sanatındaki örnekleri incelenmektedir. Görsel sanatlar tarihinde (bilinen) ilk sifiliz örneği Albrecht Dürer’e ait “Syphilitic Man” (Frengili Adam) adlı ahşap baskısı bir tür illüstrasyonu makalede ele alınmaktadır. Yine erken dönem örneklerinden biri ve kaynaklara geçen sifiliz örneklerinden biri de Alman şair, teolog, oyun yazarı Ulrich von Hutten’in portresi makalede incelenmiştir. Diğer örneklerden daha farklı olan Richard Cooper’ın 1912 tarihli “Sifiliz” adlı eseri, hastalığı sembolik bir ifade ile ele alışı makalede incelenmiştir. Edvard Munch’ın Inheritance (Miras) adlı eseri sifilizin aile ile ilişkisine dair etkileri makalede incelenmiştir. Yine diğer eserlerden görece daha farklı yerde duran Otto Dix’in çalışmaları bu makalede incelenen eserler arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research