User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 11
 Downloands 1
Covid-19 salgınının çocuk ve gençlerin ruh sağlığına yansıması
2022
Journal:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Pandemi bebek, çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere toplumun hemen hemen her kesimini ruhsal sağlığı açısından olumsuz etkiledi ve etkilemeye devam etmektedir. Biz pandemi sürecinde psikiyatrik başvurusu olan gençlerde depresyon ve anksiyete semptomları başta olmak üzere ruhsal sorunlarını araştırmayı amaçladık. Yöntem: Çalışmada Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri polikliniğine pandemi başlangıcından bir yıl sonraki 3 aylık dönemde başvuran 9-19 yaş arası 181 hasta yer almaktadır. DSM-IV tanı kriterlerine göre ruhsal muayeneleri yapılan hastaların retrospektif dosya kayıtlarından sosyodemografik özellikleri beck depresyon ve sürekli anksiyete puanları kaydedildi. Bulgular: Çalışmada en sık saptanan tanılar sıklık sırasına göre anksiyete bozukluğu, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve depresyondu. Kız çocuklarının depresyon ve kaygı puanları erkeklerden anlamlı düzeyde fazlaydı (p<0.01). Beck depresyon ölçek puanlarına göre kızlarda depresyon görülme riski erkeklerin 3.3 katıydı. Sonuç: Çocuk ve gençler için riskli olan bu pandemi sürecinde gençlerin stresle baş edebilme düzeyinin, psikolojik sağlamlık düzeyinin desteklenmesi, ruhsal muayenelerinin ihmal edilmemesi ruh sağlı sorunlarını açısından faydalı olacaktır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Abstract:

Amaç: Pandemi; bebek, çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere toplumun hemen hemen her kesimini ruhsal sağlığı açısından olumsuz etkiledi ve etkilemeye devam etmektedir. Biz pandemi sürecinde psikiyatrik başvurusu olan gençlerde depresyon ve anksiyete semptomları başta olmak üzere ruhsal sorunlarını araştırmayı amaçladık. Yöntem: Çalışmada Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri polikliniğine pandemi başlangıcından bir yıl sonraki 3 aylık dönemde başvuran 9-19 yaş arası 181 hasta yer almaktadır. DSM-IV tanı kriterlerine göre ruhsal muayeneleri yapılan hastaların retrospektif dosya kayıtlarından sosyodemografik özellikleri beck depresyon ve sürekli anksiyete puanları kaydedildi. Bulgular: Çalışmada en sık saptanan tanılar sıklık sırasına göre; anksiyete bozukluğu, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve depresyondu. Kız çocuklarının depresyon ve kaygı puanları erkeklerden anlamlı düzeyde fazlaydı (p<0.01). Beck depresyon ölçek puanlarına göre kızlarda depresyon görülme riski erkeklerin 3.3 katıydı. Sonuç: Çocuk ve gençler için riskli olan bu pandemi sürecinde gençlerin stresle baş edebilme düzeyinin, psikolojik sağlamlık düzeyinin desteklenmesi, ruhsal muayenelerinin ihmal edilmemesi ruh sağlı sorunlarını açısından faydalı olacaktır.

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 452
Cite : 995
2023 Impact : 0.043
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi