Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 7
Günümüz ve Gelecekte Parkinson Hastalığı için Farmakolojik Tedavi Yaklaşımları
2015
Dergi:  
Clinical and Experimental Health Sciences
Yazar:  
Özet:

Parkinson hastalığı, nigrostriatal yolakta dopaminerjik nöronların kay¬bına bağlı olarak oluşan, tremor, bradikinezi, rijidite ve postural denge bozuklukları ile karakterize, kronik ilerleyici nörodejeneratif bir bozuk¬luktur. Parkinson hastalığı dünya genelinde 5 milyon kişiyi etkilemekte veyaygın ikinci nörodejeneratif bozukluk olarak bilinmektedir. Şu an mevcut tedaviler, nörodejeneratif süreci değiştirmeye değil, semp¬tomatik tedaviler ile yaşam kalitesini arttırmaya yöneliktir. Levodopa Parkinson hastalığının motor semptomlarının tedavisindeetkili ilaç olmasına rağmen, bir süre sonra diskinezi ve motor dalgalanmalara sebep olması nedeniyle, ya levadopa dozunun değiştirilmesi ya da tedaviye diğer ilaçların (dopamin agonistleri, katekol-O-metiltransferaz inhibitörleri, monoamin oksidaz tip B inhibitörleri gibi) eklenmesi gerek¬mektedir. Bu sebeple konvansiyonel tedavilere alternatif olarak yeni tedavi yaklaşımları geliştirilmeye başlanmıştır. Bu yaklaşımlar, genellikle diskinezi ve motor dalgalanmaları iyileştirmeye yönelik semptomatik olup, bunların yanı sıra nörotrofik faktörler ve hücre transplantasyonu gibi henüz başlangıç aşamasında olan, onarıcı yaklaşımlarda yer almak¬tadır. Semptomatik tedavi yaklaşımları; derin beyin stimülasyonu, sub¬kütan apomorfin, karbidopa/levodopa intestinal jel, the Accordion Pill®, uzatılmış salımlı amantadin, adenozin reseptör antagonistleri, metabot¬ropik glutamat reseptör antagonistleri ve gen tedavisidir. Bu makalede yukarıda sözü edilen terapötik yaklaşımların olumlu ve olumsuz yönleri ele alınmıştır. Bu yaklaşımlardan bir kısmı yakın zamanda kullanılmaya başlanmış, bir kısmı ise halen klinik araştırma aşamasındadır. Tüm bu yaklaşımlar Parkinson hastaları için yeni umut kaynağı oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Pharmacological approaches for Parkinson's disease today and in the future
2015
Yazar:  
Özet:

Parkinson's disease is a chronic progressive neurodegenerative disorder characterized by tremor, bradikinesis, rijidity and postural balance disorders, which is formed due to loss of dopaminergic neurons in the nigrostrial pathway. Parkinson's disease affects 5 million people worldwide and is known as the second common neurodegenerative disorder. Current treatments are not intended to change the neurodegenerative process, but to improve the quality of life with symptomatic treatments. Although Levodopa Parkinson's disease is an effective drug in the treatment of motor symptoms, due to diskinesis and motor fluctuations after a period of time, it is necessary to either change the levadopa dosage or add other medications to the treatment (such as dopamine agonists, catecol-O-methyltransferase inhibitors, monoamin oxidase type B inhibitors). Therefore, new methods of treatment have been developed as an alternative to conventional treatments. These approaches are often symptomatic to improve dyskinesis and motor volatility, and are also included in the repair approaches that are still in the initial stages, such as neurotrophic factors and cell transplantation. Symptomatic treatment approaches include deep brain stimulation, subcutan apomorphine, carbidopa/levodopa intestinal gel, the Accordion Pill, prolonged release amantadine, adenosine receptor antagonists, metabot¬ropic glutamate receptor antagonists and gene treatment.®This article discussed the positive and negative aspects of the therapeutic approaches mentioned above.Some of these approaches have recently started to be used, while some are still in the clinical research stage.All of these approaches are a new source of hope for Parkinson’s patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Clinical and Experimental Health Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 949
Atıf : 1.423
2023 Impact/Etki : 0.046
Clinical and Experimental Health Sciences