Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 87
 İndirme 15
OSMAN NURİ FETTAHOĞLU’NUN TRAKYA GAZETESİNE GÖRE 1952 YILINDA TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ
2020
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk-Yunan ilişkileri açısından 1952 yılı adeta bir zirveyi teşkil etmektedir. Gerek iki ülke arasında gerçekleşen karşılıklı ziyaretler gerekse basına yansıyan açıklamalar bunun somut kanıtlarını oluşturmaktadır. Belki de bu iki ülke, tarihlerinde hiç olmadıkları kadar birbirleriyle yakın ilişkiler kurmuşlardır. Dahası, çeşitli çevreler tarafından “Bir devlet” olma görüşü dahi dillendirilmiştir. İlişkilerin geliştiği bu yılda Yunanistan’da Batı Trakya Türklerine yayın yapan Trakya gazetesi ise yaşanan gelişmeleri olabildiğince okuyucularına aktarmaya çalışmıştır. Trakya gazetesinin sahibi ve müdürü olan Osman Nuri Fettahoğlu’nun 1952 yılında milletvekilliği yapmış olması ve kimi zaman iki ülke arasındaki temaslarda yer alması, Trakya gazetesinin önemini bir kat daha arttırmıştır. Bu makalede Osman Nuri Fettahoğlu’nun sahibi ve müdürü olduğu Trakya gazetesinin 1952 yılında Türk-Yunan ilişkilerine yaklaşımı incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

According to the Tracia newspaper of Osman Nuri Fetahoğlu, the Turkish-Greek relations in 1952
2020
Yazar:  
Özet:

The year 1952 was a summit in the Turkish-Greek relations. If it is necessary to make mutual visits between the two countries, the statements reflected in the press are the concrete evidence of this. Maybe these two countries have established closer relationships to each other than they have ever been in their history. Moreover, the view of being "a state" has been expressed by various circles. The Trakya newspaper, which has been broadcast to the Western Trakya Turks in Greece this year, has tried to communicate the developments to readers as much as possible. The fact that Osman Nuri Fettahoğlu, the owner and director of the Trakya newspaper, was a member of the parliament in 1952 and was sometimes involved in the contacts between the two countries, increased the importance of the Trakya newspaper once more. This article examined the approach of the 1952 Turkish-Greek relations of the Trakya newspaper, which was the owner and director of Osman Nuri Fettahoğlu.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 2.275
2023 Impact/Etki : 0.124
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi