Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 4
Tûsî’nin Emâlî Adlı Eserinde Ayetler ve Kullanım Amaçları
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ebû Ca‘fer Muhammed b. el-Hasen b. Alî et-Tûsî (öl. 460/1067) İmâmiyye’nin dört temel hadis kitabı Kütüb-i Erbaʻa’dan ikisi olan el-İstibsâr ve et-Tehzîb eserlerinin yazarı çok yönlü bir müelliftir. O, belli bir konu hakkında yapılan ilmî meclislerin yazdırılması ile ortaya çıkan Emâlî/Mecâlis literatüründe de eser vermiştir. Emâlî türü eserler, genelde hadis alanında olmakla birlikte fıkıh, kelâm, Arap dili ve belâğatı sahalarında da telif edilmişlerdir. Çalışmamıza konu olan Tûsî’nin Emâlî’si ise hadis alanında imlâ ettirilmiş bir eserdir. Tûsî, meşhur tefsiri et-Tibyan fî Tefsîri’l-Kur’ân’ın dışnda Emâlî adlı eserinde de ayetleri ve yorumlarını yoğun bir şekilde kullanmıştır. Bağdat’ta nisbeten huzur ve güven ortamında yazılmış olan Tibyan tefsiri ile Necef’e zorunlu göçten sonra imlâ ettirilen bu eserde, ayetlerin kullanımı ve yorumlanmasında mezhebî bakış açısının ön plana çıktığı bir üslup hakimdir. Onun bu eseri Hz. Ali’nin kabrinin bulunduğu Necef’te toplanmış Şiî-İmamî topluluğunu motive etme, bir arada tutma, onlara önderlik etme gayesiyle Şeyhu’t-taife ünvanlı Tûsî tarafından düzenlenen meclislerde ortaya çıkmıştır. Bu çalışmamızda, söz konusu eserde ayetleri kullanım amaçları ve yorumlama üslubu değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The signs and the purposes of the name of the Qur’an
2020
Yazar:  
Özet:

Abu Qafar Muhammad b. al-Hasen b. Ali et-Tûsi (Death) 460/1067) The author of the works of El-Istibsâr and et-Tehzîb, which are two of the four basic hadith books of Imamiya, is a multi-faceted author. He also wrote in the literature of the Qur’an, which has been revealed in the Qur’an, which has been revealed. The Arabic language, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, the Arabic, and the Arabic. Our work is a work that we have done in the field. The Qur’an was revealed in the Qur’an and the Qur’an was revealed in the Qur’an and the Qur’an was revealed in the Qur’an and the Qur’an was revealed in the Qur’an. The Tibyan interpretation, which is written in a relatively peaceful and confident environment in Baghdad and made after the obligatory migration to Necef, in this work, the use and interpretation of the verses is dominated by a statue in which the religious perspective comes to the forefront. This is the HZ. He is the one who gives righteousness to the people of the world, the one who gives righteousness to the people of the world, the one who gives righteousness to the people of the world, the one who gives righteousness to the people of the world. In this work, we have assessed the purposes of use and interpretation of the verses in this work.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 332
2023 Impact/Etki : 0.18
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi