Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Türkiye’de 2011-2020 yılları arasında matematiksel modellemeye ilişkin ilkokul-ortaokul düzeyinde yapılmış çalışmalardaki eğilimler: Bir içerik analizi
2022
Dergi:  
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de 2011-2020 yılları arasında matematiksel modellemeye ilişkin yapılmış çalışmalardaki eğilimleri belirlemektir. Betimsel içerik analizi yaklaşımı ile yürütülen bu araştırmada, makale ve lisansüstü tezlerden oluşan toplam 98 çalışma incelenmiştir. Araştırmada, veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından Microsoft Excel programında oluşturulan Matematiksel Modelleme Çalışmaları İnceleme Formu kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS paket programı kullanılarak çözümlenmiştir. Araştırma sonuçları, çalışmaların çoğunun makalelerden oluştuğunu, çalışmaların sayısında yıllara göre bir artışın söz konusu olduğunu ve çalışmaların tamamına yakınının Türkçe yazıldığını göstermiştir. Matematiksel modellemenin araştırmalarda en çok matematik başarısı ile ilişkilendirildiği ve matematiksel modellemeden en çok etkilenen değişkenin akademik başarı olduğu görülmüştür. Ayrıca araştırmaya dahil edilen makalelerin çoğunun ULAKBİM TR Dizinde tarandığı belirlenmiştir. Çalışmalarda en çok nitel yöntemin kullanıldığı; araştırma deseni olarak ise sırasıyla en fazla durum çalışması, yarı deneysel desen ve eylem araştırması desenlerinin kullanıldığı belirlenmiştir. Araştırmalarda çoğunlukla öğretmen adayları ve ortaokul öğrencileri ile çalışıldığı görülmüştür. Çalışmalarda en çok amaçlı örneklemenin yönteminin kullanıldığı ve çalışmaların çoğunlukla 40 kişiyi aşmayan örneklem/çalışma grupları ile yürütüldüğü belirlenmiştir. Veri toplama aracı olarak sıklıkla görüşme, doküman incelemesi ve gözlemin; veri çözümleme teknikleri olarak ise en çok betimsel analiz ve içerik analizinin kullanıldığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 110
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ