Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 79
 İndirme 20
TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ GÖÇMENLERİN İSTİHDAMINA Y VE Z KUŞAĞININ BAKIŞI: BİR ALAN ARAŞTIRMASI
2020
Dergi:  
Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda görülen en büyük kitlesel göç hareketi 2011 yılında Suriye’de ki çatışmaların iç savaşa dönüşmesi ile birlikte yaklaşık 13 milyon Suriyelinin evini terk etmek zorunda kalmasıyla başlamıştır. 6 milyon Suriyeli ülke içinde yer değiştirirken yaklaşık 6 milyon Suriyeli de kendine komşu olan ülkelere sığınmıştır. İç savaştan Türkiye en çok etkilenen ülkelerden biri olmuştur. Savaş sonrası Türkiye’ye göç eden 3.684.835 Suriyeli geçici koruma kapsamına alınmıştır. Suriyeliler yoğun olarak sınır illerde yaşamını devam ettirmenin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde yaşamaktadır. Suriyelilerin Türkiye’ye gelişleri ile beraber uzayan misafirlik süreci ve yardımların yetersiz kalışı Suriyelilerin temel ihtiyaçlarını sağlamak üzere emek piyasasına girişine neden olmuştur. Türkiye’de 32.199 göçmene belirli koşullar altında çalışma izni verilmiştir. Çalışma izni alamayan ya da iznin dışındaki sektör ve illerde çalışanlar kayıt dışı olarak emek piyasasına dâhil olmuşlardır. Suriyeli göçmenler Türkiye’de ağırlıklı olarak tekstil, inşaat, tarım ve ağır sanayi sektörlerinde çalışmaktadır. Türkiye’de istihdamda yer alan bireylerin çoğunluğu Y ve Z Kuşağından oluşmaktadır. Suriyeli göçmenlerin ülkeye yerleşmesi ile birlikte istihdamda yer alması istihdamda bulunan çalışanlar açısından önem arz etmektedir. Bu çalışma, Y ve Z Kuşağının, Suriyelilerin istihdamına yönelik bakış açısını ölçmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada seçili üniversitede çalışan 100 Y Kuşağı akademisyen ve 505 Z Kuşağı öğrenci ile anket çalışması yapılmış ve 4 anket geçersiz sayılarak toplamda 601 kişiye ulaşılmıştır. Anket cevapları ile elde edilen veriler yapılan analiz sonuçları ile değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey's Y and Z flags look at the demand of Syrian immigrants in Turkey: an area research
2020
Yazar:  
Özet:

The biggest massive immigration movement seen in recent years began in 2011 with the conflict in Syria turned into a civil war and about 13 million Syrians were forced to leave their homes. About 6 million Syrians have been refugees in their neighbouring countries. Turkey has become one of the countries most affected by the Civil War. 3,684,835 Syrian migrants who migrated to Turkey after the war were taken to the provision of temporary protection. In addition to continuing their lives in border regions, the Syrians live in 81 provinces of Turkey, mainly in Istanbul, Ankara and İzmir. With the arrival of the Syrians to Turkey, the hospitality process and the lack of aid have led to the entry into the labour market to meet the basic needs of the Syrians. In Turkey, 32,199 migrants have been granted work permits under certain conditions. Workers who do not have a work permit or are employed in sectors and provinces outside the work permit have been unregistered in the labour market. Syrian migrants in Turkey work mainly in the textile, construction, agriculture and heavy industry sectors. The majority of people in Turkey are Y and Z generations. The importance of the employment of Syrian migrants with their settlement in the country is high in terms of the employees who are employed. This study aims to measure the Y and Z generation’s perspective on the employment of the Syrians. The survey was conducted with 100 Y Generation academics and 505 Z Generation students working at the selected university, and 4 survey were counted invalid and reached a total of 601 people. The data obtained by the survey answers were evaluated by the results of the analysis.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 331
2023 Impact/Etki : 0.304
Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi E-Dergi