Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
Türkiye’nin Çevre Mevzuatına Tüm Politikalarda Sağlık Merceğinden Bir Bakış
2021
Dergi:  
Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüm Politikalarda Sağlık (TPS) devlet politikalarında, geniş kapsamlı şehir projelerinde ve yasal düzenlemelerde halk sağlığı ve eşitliğini çekirdeğe yerleştirmeyi hedef alan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım uluslararası düzeyde birçok ülke tarafından kullanılmaktadır. Ülkemizde çevresel konuların sürdürülebilir bir biçimde yönetilmesini düzenleyen “çevre mevzuatı” ise halk sağlığının korunması için kritik bir öneme sahiptir. Bu sebeple bu çalışmada çevre mevzuatı TPS çerçevesinden incelenerek, halk sağlığı ve eşitlik açısından güçlü ve geliştirilebilir taraflarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Sistematik derleme metodu olarak çevre bilimlerinde kullanımı yaygın görülen PSALSAR (protokol, araştırma, değer biçme, sentez, analiz ve rapor etme) yöntemi kullanılmıştır. Bu kapsamda TPS dokümanları (hakemli makaleler, raporlar, rehberler ve kitaplar) ve çevre mevzuatına bağlı yönetmelikler taranmıştır. Araştırma sonuçlarına göre çevre mevzuatı; halk sağlığını korumayı çekirdeğine yerleştirebilmiş, çevresel konularda çok sektörlü ortaklığı teşvik eden bir mevzuattır. Ayrıca mevzuat, Türkiye’de çevresel adaleti güçlendirebilecek ve çevresel adalet konularında halk da dâhil tüm paydaşları bilinçlendirebilecek bir potansiyele sahiptir. Çalışmanın sonunda bu potansiyelden yola çıkılarak çevresel adaleti güçlendirebilecek öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi