Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Benign ve Malign Tiroid Lezyonlarının Ayırımında İmmünhistokimyanın Kullanımı
2019
Dergi:  
Fırat Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı benign ve malign tiroid lezyonlarında, ayırıcı tanı güçlüğünün aşılması amacıyla CK19, HBME1, CITED1 ve Galektin3 gibi değişik potansiyel tanısal immünhistokimyasal belirleyicilerin katkısını araştırmak. Gereç ve Yöntem: Bu retrospektif çalışmaya FA, FC, PC ve AN/HN tanısı almış toplam 121 vaka dahil edilmiştir. Vakalar tekrar gözden geçirildikten sonra uygun bloklara immünhistokimyasal işaretleyiciler çalışılmıştır. Lezyonun %10 ve üstünün boyanması pozitif olarak kabul edilmiştir. Ayrıca lezyonların boyanma yoğunluğu üç dereceye ayrılarak (hafif-orta-kuvvetli) yorumlanmıştır. Sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Niteliksel verilerin karşılaştırılmasında Pearson Ki-kare testi kullanılmıştır. Anlamlılık düzeyi p <0,05 olarak alınmıştır. Bulgular: Tüm vakaların İHK işaretleyiciler ile pozitif ve negatif boyanma oranları, lezyonlara göre tekli, ikili ve üçlü olarak karşılaştırmalı sonuçları tablolar ile gösterilmiştir. Sonuç: Tiroidin benign ve malign lezyonlarının ayrımında CITED1 dışındaki bu üç immünhistokimyasal işaretleyici panel halinde kullanılmalıdır. CITED1 dışındaki diğer üç işaretleyicinin özellikle benign-malign ayırımında yararlı olduğu sonucuna varılmıştır. Diğer önemli sonuçlar makale içinde verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Use of immunochemistry in distinguishing benign and malign thyroid lesions
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to investigate the contribution of various potential diagnostic immune-histochemical determinants, such as CK19, HBME1, CITED1 and Galectin3, in order to overcome the distinctive diagnosis difficulties in benign and malign thyroid lesions. This retrospective study included a total of 121 cases diagnosed with FA, FC, PC and AN/HN. After the cases were reviewed again, immunochemical markers were worked on the appropriate blocks. The coloring of 10 percent and above of the lesion was considered positive. Also, the paint intensity of the lesions is interpreted by dividing into three degrees (light-medium-strong). The results are statistically evaluated. For comparison of qualitative data, the Pearson Ki-Care test was used. The level of meaning is p <0,05. Results: The positive and negative coloring rates of all cases with the IHK markers, the unified, binary and triple comparative results according to lesions are shown by tables. Result: For the distinction between the benign and malign injuries of thyroid, these three immunochemical markers except CITED1 should be used as a panel. Three other markers other than CITED1 are useful in benign-malign distinction. Other important results are presented in the article.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Fırat Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 790
2023 Impact/Etki : 0.142
Fırat Tıp Dergisi