Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Gökçeada Destinasyon İmajının Sosyo-demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde destinasyonlar arasında rekabetçiliğin hızla artması, destinasyon pazarlamacılarının yeni bilgi arayışına girmelerine neden olmaktadır. Özellikle ziyaretçilerin destinasyon hakkındaki düşüncelerinin bilinmesi destinasyonun nasıl algılandığı konusunda pazarlamacılara yardımcı olmaktadır. Ziyaretçilerin destinasyonla ilgili olumlu ya da olumsuz olan algılarının davranışlarını etkilediği düşünüldüğünde bu bilgiler, hedef pazarla ilgili derinlemesine bilginin edinilmesi olanağı sağlamaktadır. Ziyaretçilerin destinasyonla ilgili davranışları ise destinasyona tekrar gelmek ve(ya) tavsiye etmek şeklinde oluşmaktadır. Aynı zamanda ziyaretçilerin destinasyon imajı algıları sosyo-demografik özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Destinasyon imajı, özellikle turist davranışlarını etkileyerek turistlerin memnuniyetini şekillendirmektedir. Turistlerin destinasyon imajı algılarının belirlenmesi ise, destinasyon pazarlamacılarının bu konuda bilgi edinmelerine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, destinasyon imajı konusu literatürdeki çok fazla çalışmada ilgi görmektedir. Yapılan çalışmada Gökçeada destinasyon imajı ile sosyo-demografik değişkenler arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Buna göre çalışmada, ziyaretçilerin sosyo-demografik özelliklerinden hangilerinin destinasyon imajı algısını etkilediğinin belirlenmesine çalışılmıştır. Yapılan çalışmada verilerin elde edilmesinde anket tekniği kullanılmış ve 2019 yılı yaz sezonunda (Haziran-Ağustos) Gökçeada’yı ziyaret eden toplam 257 kişiye ulaşılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 19 ile ölçülmüş, t-testi ve anova ile analiz edilmiştir. Araştırma neticesinde destinasyon imajının ziyaretçilerin cinsiyet ve medeni durumuna göre bir farklılık yaratmadığı, yaşlarına göre ise kısmen farklılık yarattığı belirlenmiştir. Ayrıca ziyaretçilerin mesleklerine göre destinasyon imajı boyutlarından eğlence, değer ve altyapı boyutlarının farklılaştığı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Viewing the Destination Image in Gökçeada in terms of socio-demographic variables
2021
Yazar:  
Özet:

Today, the rapid increase in competitiveness between destinations leads destination marketers to search for new information. Specifically, knowing visitors’ thoughts about the destination helps marketers know how the destination is perceived. Considering that the visitor’s positive or negative perceptions about the destination affect the behavior, this information provides the opportunity to gain deeper information about the target market. The visitor’s behavior in relation to the destination is in the form of returning to the destination and/or recommending it. At the same time, visitors’ perceptions of the destination image may vary depending on their socio-demographic characteristics. The destination image shapes the satisfaction of tourists, especially by influencing tourist behavior. The determination of tourists’ destination image perceptions helps destination marketers learn about it. Therefore, the destination image is interested in a lot of work in the subject literature. The study aimed at studying the relationship between the destination image and socio-demographic variables. According to this, the study has been aimed at determining which of the social-demographic characteristics of visitors affects the perception of the destination image. The study used the survey technique to obtain data and reached a total of 257 people who visited Gökçeada in the summer season (June-August) in 2019. The obtained data was measured with SPSS 19, analyzed with t-test and anova. The study found that the destination image did not make a difference according to the gender and civic status of the visitors, but partially made a difference according to their age. It is also found that visitor’s professions differ from the size of the destination image to the size of entertainment, value and infrastructure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 918
Turkish Studies Social Sciences