Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 30
 İndirme 8
İnsana Manevi-Psikolojik Yaklaşım
2008
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

who knows himself knows his God” has a great effect on establishment and development psychologyof religion in our country. The aim of this study is to synthesize the human understanding oftheological discipline, Anatolian culture and psychology . This study also aims to help ourselvesgain a sort of self awareness. The main question of this study can be expressed as “what kind of anexistence human has” (what kind of a creature human is ?) As an expantion of this topic,following questions will be answered in this study:1.How does the Creator describe human in Quran?2.How does The Prophet Muhammed describe human?4.How does Anatolian culture describe human ?5.How does science of psychology describe human?The psychology is a science in which the psyche-nefs is investigated. For many years, transpersonaldimension and ultra-self nature of human have been neglected by psychology. For that reason, wecan say that the main mission of psychology of religion is to accomplish a more holistic understandingof human by takeing the transperonel dimension of human into consideration in the attempts todescribe a human nature)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 681
Atıf : 2.142
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi