Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 20
Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Çeşitlerinin Bazı Agronomik Özellikleri ve Stabilite Parametrelerinin Saptanması
2015
Dergi:  
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin verim, stabilite parametreleri ile bazı tarımsal ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırma 18 çeşitle, tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekrarlamalı olarak 2008 ile 2012 yılları arasında 5 yıl süre ile Edirne’de yürütülmüştür. Araştırmada çeşitlerin verimi, bitki boyu, başaklanma gün sayısı, bin tane ve hektolitre ağırlığı, protein oranı, gluten oranı ve sedimantasyon özellikleri ve bu karakterler arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Stabilite parametreleri olarak ortalama verim (x), regresyon katsayısı (b), determinasyon katsayısı (R2), intercept değeri (a) ve regresyondan sapma kareler ortalaması (S2d) kullanılmıştır. Araştırmada incelenen karakterler arasında önemli farklılıklar bulunmuştur. Tane veriminde genotipler ve yıllar arasında farklılıklar bulunmuş olup genel ortalama verim 742.7 kg da-1 olarak tespit edilmiştir. En yüksek verim 796.0 kg da-1 ile Gelibolu ve 787.5 kg da-1 ile Bereket çeşitlerinde belirlenmiştir. Bereket çeşidi iyi çevrelere iyi uyum sağlarken, Gelibolu, Guadalupe ve Syrena tüm çevre koşullarına iyi uyum sağladığı belirlenmiştir. Pehlivan ve Kate A-1 iyi çevrelere orta uyumlu, Tekirdağ, Selimiye, Krasunia, Flamura-85 ve Dropia tüm çevrelere orta uyumlu çeşitler olmuştur. Aldane araştırmada incelenen kalite kriterlerine göre kalitesi en iyi çeşit olurken, Selimiye diğer bir stabil çeşit olduğu saptanmıştır. Araştırmada Gelibolu ve Bereket verim potansiyeli açısından öne çıkan çeşitler olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Certain Agronomic Characteristics and Stability Parameters of Bread Grain (Triticum Aestivum L.) Species
2015
Yazar:  
Özet:

The research has been carried out with the aim of determining the efficiency, stability parameters and some agricultural and quality characteristics of some bread bread varieties. The study was conducted in Edirne with 18 varieties, 4 repetitive by random blocks test pattern, for a period of 5 years between 2008 and 2012. The study studied the productivity of varieties, plant length, the number of days of creation, the weight of a thousand and hectoliters, the protein ratio, the gluten ratio and the sedimentation characteristics and the relationships between these characters. As stability parameters, the average performance (x), the regression ratio (b), the determination ratio (R2), the intercept value (a) and the median square distinction from the regression (S2d) were used. There were significant differences between the characters studied. There have been differences in genotypes and years in production, and the overall average yield has been identified as 742.7 kg to 1. The highest yield was determined in the 796.0 kg da-1 with Gelibolu and 787.5 kg da-1 with Blessed varieties. While the variety of prosperity is well adapted to good environments, Gelibolu, Guadalupe and Syrena are well adapted to all environmental conditions. Pehlivan and Kate A-1 are medium-compatible with good environments, Tekirdağ, Selimiye, Krasunia, Flamura-85 and Dropia have been medium-compatible with all environments. According to the quality criteria studied in Aldane research, the quality is the best variety, while Selimiye is a other stable variety. In the research, there have been varieties highlighted in terms of Gelibolu and Blessed yield potential.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 567
Atıf : 2.232
2023 Impact/Etki : 0.19
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi