Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
Alkali Basalts From the Galatia Volcanic Complex, NW Central Anatolia, Turke
1998
Dergi:  
Turkish Journal of Earth Sciences
Yazar:  
Özet:

 Galatya volkanik kompleksinin esas ürünlerini oluşturan Erken-Orta Miyosen yaşlı lav akıntıları ve piroklastikler ile birliktelik sunan alkali bazaltlar, kompleks içerisinde lav akıntıları şeklinde küçük yüzlekler vermektedir. Kompleksin kuzey sınırı Kuzey Anadolu Fayı ile belirlenirken, güney sınır volkanikler ile arakatlılı karasal tortul istifler ile çevrelenmektedir. Bazaltlardan elde edilen yeni KAr yaş verileri, alkali bazaltların, Erken Miyosen ve Geç Miyosen olmak üzere iki farklı zamanda püskürdüğünü göstermektedir. Alt Miyosen bazaltları, bölgedeki ana fazı oluşturan andezitik volkanizma ile eş yaşlıdır. Volkanik etkinlik sürecinde, 10 milyon senelik bir suskunluk dönemini takiben, Üst Miyosen bazaltları püskürmüştür. Her iki döneme ait bazaltlar alkalin karakterde olup, rift tipi, levha içi bazaltlara karşılık gelen Nadir Toprak Element (NTE) ve multielement profillerine sahiptir. Örümcek diyagramlar, zayıf ada yayı etkisini işaret eden, Rb, Ba, K, Th, U (Büyük İyonlu Litofil element) zenginleşmesini göstermektedir. Jeokimyasal ve jeokronolojik veriler ile arazi ilişkileri, kompleksin ana faz (andezitik) volkanikleri ile aynı yaşta olan Alt Miyosen alkali bazaltlarının, tortul havzaların gelişimiyle eş yaşlı olarak püskürdüğünü, Üst Miyosen alkali bazaltlarının ise, Neo-Tetis’in kuzey kolunun kapanmasını takiben gelişen lokal gerilme zonları içerisinde püskürmüş olabileceğini düşündürmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Earth Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 2.612
Turkish Journal of Earth Sciences