Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 19
İzmir'de örtüaltında yetiştirilen domates, hıyar, biber ve marulda bulunan zararlı ve yararlı türler ile bunların popülasyon yoğunlukları üzerinde araştırmalar
1997
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

İzmir'de plastik ve cam seralarda yetiştirilen domates, hıyar, biber ve marulda zararlılar ve bunların doğal düşmanları ile yoğunlukları üzerinde 1992 yılında İzmir'de Balçova, Seferihisar ve Menderes ilçelerinde çalışılmıştır. Çalışmalar 500-100 m2  alanındaki seralarda yapılmıştır. Her serada 30 bitki tesadüf olarak seçilmiştir. Her bitkinin alt, orta ve üst yapraklarından olmak üzere toplam 90 yaprakta, trips, kırmızıörümcek ve yaprakbitinin ergin ve nimfleri, Yaprak galerisineği, Sera beyazsineği ve yararlı böceklerin  larvaları sayılmıştır. Domates seralarında Sera beyazsineği [ Trialeurodes vaporariorum (Westw.)] ve Yaprak galerisineği [ Liriomyza trifolii (Burgess), L.bryoniae (Kaltenbach)];  hıyar seralarında Pamuk kırmızıörümceği [ Tetranychus cinnabarinus (Boisd.)], Pamuk yaprakbiti ( Aphis gossypii Glover) ve Sera beyazsineği; biber seralarında Pamuk yaprakbiti ve Şeftali yaprakbiti ( Myzus persicae Sulzer.) ve İkinoktalı kırmızıörümcek ( T.urticae Koch.)'in ana zararlılar olduğu belirlenmiştir. Sebze seralarında genel olarak bulunan yararlılar şunlardır: Scolothrips longicornis Priesner (Thys.:Thripdae); Anisochrysa spp. (Neur.:Chrysopidae); Episyrphus balteatus (De Geer),  Metasyrphus corollae  (Fabricius), Chrysotoxum intermedium (Meigen) (Dip.:Syrphidae); Coccinella septempunctata L., Adonia variegata (Goeze), Scymnus marginalis Rossi, S.interruptus (Goeze), S.(= Pullus) subvillosus (Goeze), S.rubromaculatus (Goeze), S.pallipediformis Günter, S.apetzi (Mulsant), Propylaea quatuordecimpunctata L. (Col.:Coccinellidae); Diglyphus isaea  (Walker), Hemiptarsenus zilahisebessi Erdös (Hym.:Eulophidae); Aphidius matricariae Haliday, Lysiphlebus fabarum  Marshall (Hym.:Aphidiidae), Encarsia formosa (Gahan) (Hym.:Aphelinidae), Macrolophus caliginosus Wgn. (Het.:Miridae); Pronematus ubiquitus (McG.)(Acarina:Tydeidae).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 951
Bitki Koruma Bülteni