Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 5
İnmeli Hastalarda Erken Yoğun Çok-Yönlü Rehabilitasyon: En Etkili Rehabilitasyon Süresi Nedir?
2021
Dergi:  
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma ile inme sonrası ilk 3 hafta içinde uygulanan yoğun ve çok yönlü rehabilitasyon programının hastalardaki etkilerini değerlendirmeyi ve tedaviye başlamak için en etkili zamanı belirlemeyi amaçladık. Gereç ve Yöntemler: Kliniğimizde tedavi gören 42 hasta çalışmaya dâhil edildi. Hastaların demografik özellikleri, Ulusal İnme Enstitüsü Şiddet Ölçeği [National Stroke Institute Severity Scale (NIHSS)] ile değerlendirilen inme şiddeti seviyesi, Brunstrom ve Chedocke McMaster Ölçeği (CMMÖ) ile değerlendirilen fonksiyonel evreler ve Fonksiyonel Bağımsızlık Ölçümü skoru kaydedildi. Tüm hastalara toplamda 20 seans çok yönlü ve yoğun rehabilitasyon programı uygulandı. Hastalar rehabilitasyona başlama zamanlarına göre ilk 9 gün (grup 1), 10-14 gün (grup 2) ve 15-21 gün (grup 3) olarak 3 gruba ayrıldı. Tedavi öncesi, 4. hafta ve 3. ay değerlendirilen değerlendirme parametreleri gruplar içi ve gruplar arası karşılaştırıldı. Bulgular: Tedaviye başlama süresine göre; CMMÖ el, kol, bacak ve postüral kontrol skorları, Brunstroom üst, alt ekstremite ve el ve NIHSS skorundaki değişim ilk 9 günde tedaviye alınan grupta diğer 2 gruba göre daha yüksek bulundu. Sonuç: Erken yoğun ve çok yönlü rehabilitasyon programı, iskemik inmeli hastalarda motor ve fonksiyonel iyileşme için etkilidir. Üstelik tedaviye ilk 9 gün içinde başlanması en fazla iyileşmeyi sağlar.

Anahtar Kelimeler:

Early Intensive Multi-Sight Rehabilitation: What is the Most Effective Rehabilitation Period?
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: With this study, we aimed at evaluating the effects of the intensive and diverse rehabilitation program applied in the first 3 weeks after infection on patients and determining the most effective time for starting treatment. Remedies and Methods: 42 patients who were treated in our clinic were included in the study. The demographic characteristics of the patients were recorded, the severity level of the stroke assessed by the National Stroke Institute’s Violence Scale (NIHSS), the functional stages assessed by the Brunstrom and Chedocke McMaster Scale (CMMÖ) and the functional independence measurement score. In total, 20 patients were subjected to a comprehensive and intensive rehabilitation program. Patients were divided into 3 groups in the first 9 days (Group 1), 10-14 days (Group 2) and 15-21 days (Group 3). The evaluation parameters evaluated before, 4th week and 3rd month of treatment were compared in groups and between groups. Results: According to the start time of treatment; CMMO hands, arms, legs and postural control scores, Brunstroom top, lower ends and hands and NIHSS scores have been found higher than the other 2 groups in the first 9 days of treatment. The result: Early intense and multi-facet rehabilitation program is effective for motor and functional healing in patients with ischemic infection. In addition, starting the treatment within the first 9 days ensures maximum recovery.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 10
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi