Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
Veritabanı Güvenliğini Sağlamak için Yeni Bir Veri Şifreleme Algoritması
2023
Dergi:  
Acta Infologica
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, özellikle internet üzerinde birçok bulut tabanlı uygulama geliştirilmekte ve insanların kullanımına sunulmaktadır. Bu uygulamaların çoğu veri tabanı sistemlerini kullanır ve özellikle çalışma hayatımızdaki iş veya kişisel bilgilerimizi içerebilir. Kritik bilgilerin bu veri depolarında tutulması yıkıcı elektronik saldırılar nedeniyle veri kaybı riskini artırır. Sonuç olarak, veri tabanlarını elektronik saldırılardan ve veri hırsızlığından korumak oldukça önemlidir ve veri güvenliği sistemlerinin kullanılmasını zorunlu hale getirir. Bu kapsamda çeşitli güvenlik algoritmalarına ihtiyaç vardır. Bu makalede, verilerin şifrelenmesi için yeni bir algoritma önerilmiştir. Üç anahtar ile çalışan algoritmada veriler ASCII Kodu kullanılarak şifrelenir. Çeşitli formüller sayesinde veri tabanına kaydettiğimiz metin ve rakam formundaki her veri şifrelenecektir. Geliştirilen algoritma, verilerin yüksek bir hızda şifrelenmesiyle kayıpsız aynı veriyi tekrar elde etmemizi sağlar. Yapılan testler algoritmanın yüksek veri boyutunda oldukça hızlı çalıştığını ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Novel Data Encryption Algorithm To Ensure Database Security
2023
Dergi:  
Acta Infologica
Yazar:  
Özet:

Many people apply technologies gradually, moving towards new progress and development. Moreover, many of us utilize database systems to assist our work management; the database contains our work or personal information, which increases the risk of losing our data due to disruptive electronic attacks. As a result, protecting databases from electronic attacks and data seizures is crucial. One method of identifying data is through several algorithms so that no benefit is taken from our data during electronic attacks. In this paper, we explain a formula we created for data encryption. The data is encrypted using ASCII Code. Also, we used three keys in the main formula. Because of that formula, each data we save in the database will be encrypted. The data can be Text or numbers. And through using another coordinator with the three previous keys, we can render the data to our original style. The formula focuses on data size and recording speed so that we get the same data size as when the data is encrypted at a reasonable speed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Acta Infologica

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 133
Acta Infologica