Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
ASTIMLI HASTALARDA PARFÜM İÇEREN MADDE KULLANMA ALIŞKANLIĞININ SAPTANMASI: BİR VAKA-KONTROL ÇALIŞMASI
2008
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, astımlı hastalarla, astım/allerjik hastalık öyküsü olmayan kişilerin parfüm ve parfüm içeren madde kullanma sıklıklarını belirlemek ve bu alışkanlıklarını karşılaştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Yöntem: Bu çalışma, Ekim-Aralık 2004 tarihleri arasında GATA Allerjik Hastalıklar polikliniğinde astım tanısı ile tedavi gören 83 hasta ile Mayıs 2005 tarihinde Ortopedi polikliniğine başvuran ve astım/allerjik hastalık öyküsü olmayan 264 hastada yapılmıştır. Bulgular: Vaka grubumuzda hastaların % 79,5’i kokularla temasta solunumsal problemler yaşadıklarını bildirirken, % 68,7’si düzenli parfüm kullandığını, % 85,5’i çamaşırlarını parfümlü deterjan veya yumuşatıcılarla yıkadığını, % 44,6’sı oda parfümleri kullandığını bildirdi. Kontrol grubunun % 22,3’ü parfüm ve benzeri kokularla temasta solunumsal problemler yaşadığını, % 47,0’si düzenli parfüm kullandığını, % 58,7’si çamaşırlarını parfümlü deterjan veya yumuşatıcılarla yıkadığını, % 34,1’i oda parfümü kullandığını bildirdi. Sonuç: Astım hastalarının parfüm ve parfüm içeren maddelerle karşılaştıklarında solunumsal rahatsızlık yaşama oranının kontrol grubuna göre yüksek olmasına rağmen, bu maddeleri kullanma sıklıklarının da yüksek olması dikkat çekici bulundu. Astımlı hastaların tedavileri planlanırken, astımı tetikleyen etkenler konusunda bilgilendirilmeleri tedavilerine olumlu katkı sağlayabilir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 149
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi