Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 42
 İndirme 10
Nazi Almanya'sı Döneminde Nazizm İdeolojisindeki Antisemitist Propaganda Mitlerinin Eğitime Yansıması
2020
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin (NSDAP), 1933 yılında Almanya'da iktidara gelmesinden sonra Naziler, Nazizm ideolojisinin antisemitist fikirlerinin ülke genelinde hakim olmasına çalışmakta, bu amaçla Yahudilere yönelik nefret söylemi içeren yayınlar yapılmaya başlanmaktadır. Bu yayınlar içerisinde en dikkat çekenlerden biri NSDAP'nin önde gelen siyasetçilerinden biri olan Julius Streicher tarafından yayınlanan ve özellikle Almanya'daki okullarda Yahudi karşıtı algıların inşa edilmesinde kullanılmaya çalışılan Zehirli Mantar (Der Giftpilz) isimli hikaye kitabı olmaktadır. Çalışmada Zehirli Mantar kitabı içerisinden seçilen sekiz hikaye üzerinden Nazizm ideolojisinin Alman toplumunda inşa etmek istediği mitlerin ortaya konulması ve inşa edilen mitler ile neyin hedeflendiğinin açıklanması amaçlanmaktadır. Bu amaçla belirlenen hikayelerde yer alan yazılı ve görsel kodlar, göstergebilimsel analize tabi tutularak incelenmektedir. Elde edilen bulgular kapsamında, hikaye kitabı üzerinden "Yahudilerin Alman toplumunu ekonomik yönden sömürdüğü", "Yahudilerin yalnızca kendi çıkarların için çalıştığı" ve "Yahudilerin Alman toplumu için tehdit oluşturduğu" şeklinde Yahudi karşıtı mitlerin inşa edildiği görülmektedir. İnşa edilen mitler yoluyla Alman toplumunda Yahudilere yönelik nefret söylemi inşa edilerek, Yahudilerin Alman toplumundan dışlanmasının amaçlandığı ortaya çıkarılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Reflection of the Anti-Semitist Propaganda Myths in Nazism Ideology in the Nazi German Period
2020
Yazar:  
Özet:

After the National Socialist German Workers' Party (NSDAP) came to power in Germany in 1933, the Nazis are trying to dominate the anti-Semitist ideas of the Nazism ideology throughout the country, and for this purpose the publication of hate speeches against Jews begins. One of the attractions in these publications is the story book “Der Giftpilz” published by Julius Streicher, one of the NSDAP’s leading politicians, and attempted to be used in the construction of anti-Jewish perceptions in schools in Germany. The study aims to reveal the myths that Nazi ideology wants to build in the German society through the eight stories chosen from the Book of the Toxic Fungi and to explain what the myths are built and what the target is. The written and visual codes contained in the stories specified for this purpose are studied under indicative analysis. In the context of the findings, it is seen that the story book builds anti-Jewish myths in the form of "Jewish people exploit the German society economically", "Jewish people work only for their own interests" and "Jewish people are a threat to the German society". Through the builded myths, the Jewish hate speech is built in the German society, and it is revealed that the purpose of the exclusion of Jews from the German society is to be constructed.

Anahtar Kelimeler:

The Reflection Of The Antisemitist Propaganda Myths In Nazism Ideology To Education During Nazi Germany
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 7.609
2023 Impact/Etki : 0.7
Selçuk İletişim