Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 3
Lamiaceae Familyasına Ait Lycopus europaeus Türü Üzerinde Anatomik Bir Araştırma
2018
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Bu çalışmada, Orta Karadeniz Bölgesinde yayılış gösteren Lycopus europaeus’un anatomik yapısı araştırılmıştır. Çalışma için bitki örnekleri Tokat ve Samsun illerinden Nisan ve Mayıs aylarında toplanmıştır. Bitkinin taze örneklerinin bir kısmı anatomik çalışmalarda kullanılmak üzere % 70’lik etanolde fikse edilmiştir. Kök gövde yaprak ve petiyolden alınan kesitlerin fotoğrafları çekilmiştir. Kesitlerden anatomik ölçümler alınmış minimum maksimum ortalama ve standart sapma değerleri tablo haline getirilmiştir. Çalışmada elde edilen veriler Lamiaceae familyasını diğer üyeleri ile karşılaştırılmıştır. Türün kökünde endodermis fazla belirgin değilken öz kolları çok belirgindir. Floem ezilmiş durumdadır. Öz ise tamamen ksilem elemanları ile doludur. Gövdede öz oldukça geniştir. Kambiyum iki -üç sıralıdır ve devamlı bir halka halindedir. Kök ve gövde enine kesitlerinde bol miktarda aerenkima dokusu gözlenmiştir. Petiolde 5 iletim demeti tespit edilmiştir. Mezofil iki sıra palilzat ve iki sıra sünger parankimasından oluşmaktadır. Türün gövde anatomisinde sklerankima ve lakunar kollenkima hücrelerine rastlanmıştır. Türün çeşitli organlarında bir- beş hücreli örtü hücreleri bulunmaktadır. Özellikle yaprakta örtü tüyünün yanında kadeh şeklinde salgı tüyleri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 171
2023 Impact/Etki : 0.033
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi