Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 43
 İndirme 9
KENT–TURİZM–KALKINMA İLİŞKİSİNE ARKEOLOJİ EKSENİNDEN BAKMAK: YALVAÇ PİSİDİA ANTİOKHEİASI ÜZERİNDEN BİR İNCELEME
2017
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm, günümüzde döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle ulusal ekonomiye katkıda bulunan, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile dünya barışının korunmasında büyük payı olan bir sektördür. Bu açıdan bakıldığında, Türk ekonomisinin de vazgeçilmez temel taşlarından birisi olan turizm, ülkenin ekonomik problemleriyle mücadelede (dış ticaret açığı, enflasyon ve beklide en önemlisi işsizlik) hükümetlerin önemle üzerinde durduğu bir konudur (Çımat ve Bahar, 2003:1). Turizm açısından zengin potansiyele sahip bölgeler, planlı ve etkin bir turizm uygulaması sonucu, turizm ekonomisi ile kalkınma ve dengeli gelişim için uygun ortam hazırlamaktadır. Turizmin en geniş ve en hızlı büyüyen ekonomik sektörlerinden biri olması, turizmi bir çok ülkenin yeni ekonomik aktiviteleri canlandıracak bölgesel ve yerel kalkınmada rol oynayacak ana enstrüman olarak görmesine neden olmaktadır. Kalkınma ve turizm arasında kent düzleminde kurulan bu ilişkiyi besleyen, o kentin sahip olduğu değerlerdir. Turizme konu olacak pek çok değer ki; tarihi ve kültürel miras olarak tanımladığımız, arkeoloji biliminin çalışma alanını oluşturmaktadır. O vakit kentin kalkınması amaç olarak düşünüldüğünde; bunu sağlayacak en önemli araç da arkeoloji bilimi ve onun çalışmaları olacaktır. Tam bu noktada çalışmada, inanç turizminin önemli bir değerine sahip, tarihi kentler birliğinin bir parçası aynı zaman da cittaslow (yavaş kent) özelliği gösteren Isparta ili Yalvaç ilçesinde Pisidia Antiokheiası örneği üzerinden Kent-Turizm-Kalkınma ilişkisi ele alınacaktır. Alan araştırması niteliğinde planlanan çalışmada, arkeolojik çalışmalarının yürütüldüğü alanın önemi, değeri, yürütülen çalışmalar ve sağlanan katkı ele alınarak; tarihi ve kültürel mirasın turizme kazandırılması sürecinde yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri arkeoloji perspektifinden ortaya koyulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.774
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi