Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Farklı Rakımlarda Yetişen Hippohae rhamnoides L. Meyvelerinin Antioksidan Kapasiteleri Ve Bazı Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi
2017
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Ardahan/Türkiye ve Ahıska/Gürcistan şehirlerinde farklı rakımlarda yetişen yalancı iğde (Hippohae rhamnoides L.) genotiplerine ait örneklerin meyve ağırlıkları, meyve renkleri, SÇKM içerikleri, titre edilebilir asit içerikleri, pH değerleri, toplam fenolik madde içerikleri, toplam flavanoid madde içerikleri, toplam askorbik asit içerikleri ve antioksidan kapasiteleri belirlenmiştir. Çalışmamızda rakım artışının SÇKM ve pH ile ters orantılı olduğu, titre edilebilir asitlikle doğru orantılı olduğu belirlenmiştir. Toplam fenolik madde içeriklerinin en yüksek G2 bölgesinden (241 mg/100g), en düşük ise G1 bölgesinden (229.4 mg/100g) alınan meyvelerde olduğu tespit edilmiştir. Toplam flavanoid madde içeriğinin 1358.7-1920.6 mg/100g aralığında olduğu ve bu değerin yüksek rakımda daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Meyve örneklerinin toplam askorbik asit içerikleri A1 bölgesinden alınan örneklerde en yüksek (1406.8 mg/100g), G2 bölgesinden alınan örneklerde en düşük (1310.2 mg/100g) olarak saptanmıştır. G2 bölgesinden alınan örneklerde ABTS, DPPH ve FRAP değerleri diğer örneklere göre daha yüksek bulunmuştur. En düşük antioksidan kapasite değerleri ise A1 ve A2 bölgesi örneklerinde görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi