Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Gönüllü coğrafi veriler ile dağ bisikleti kullanımının zamansal ve mekânsal değişimlerinin modellenmesi: Datça Yarımadası örneği
2022
Dergi:  
Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dağ bisikleti, popüler bir rekreasyon ve turizm aktivitesidir. Rekreasyonel ve korunan alanların sürdürülebilir yönetiminde dağ bisikleti kullanımının zamansal ve mekânsal verilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Geleneksel veri toplama yöntemleri pahalı, zaman alıcı ve zamansal-mekânsal ayrıntılardan yoksundur. Günümüzde GNSS tabanlı mobil uygulamalardan elde edilen gönüllü coğrafi veriler, dağ bisikleti kullanımının zamansal ve mekânsal analizi için önemli bir veri kaynağı haline gelmiştir. Bu çalışmada gönüllü coğrafi veri perspektifine dayalı olarak, GNSS verileri aracılığıyla Datça Yarımadası’nda dağ bisikleti kullanımının zamansal ve mekânsal değişimlerinin modellenmesi amaçlanmıştır. Wikiloc platformunda paylaşılan 203 adet seyahat rotasının GNSS izleri kullanılarak oluşturulan grafikler ve yoğunluk haritaları ile dağ bisikleti kullanımı analiz edilmiştir. Çalışmanın sonuçları, kitle kaynaklı Wikiloc verilerinin, dağ bisikleti kullanımının zamansal ve mekânsal özelliklerini analiz etmek için veri kaynağı olarak kullanılabileceğini göstermiştir. Çalışma, gönüllü coğrafi verilerin avantajlarından yararlanarak rekreasyonel ve korunan alanların sürdürülebilir yönetimi için gelecekteki araştırmaların önünü açmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Modeling Of Temporal and Spatial Changes Of Mountain Bike Use With Voluntary Geographical Data: The Case Of The Datca Peninsula
2022
Yazar:  
Özet:

Mountain biking is a popular recreation and tourism activity. Temporal and spatial data of mountain bike usage are needed in the sustainable management of recreational and protected areas. Traditional data collection methods are expensive, time-consuming, and lack spatio-temporal details. Nowadays, voluntary geographical data obtained from GNSS-based mobile applications have become an important data source for temporal and spatial analysis of mountain bike usage. In this study, it is aimed to model the temporal and spatial changes of mountain bike use in the Datça Peninsula through GNSS data, based on a voluntary geographic data perspective. Mountain bike usage was analyzed with graphics and density maps created using GNSS traces of 203 travel routes shared on the Wikiloc platform. The results of the study showed that crowdsourced Wikiloc data can be used as a data source to analyze the temporal and spatial characteristics of mountain bike usage. The study paves the way for future research for the sustainable management of recreational and protected areas by taking advantage of voluntary geographic data.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 266
2023 Impact/Etki : 0.56
Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi