Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Destek Vektör Makineleri Algoritması ile Uçtan Uca Yazar Tanıma Uygulaması Geliştirme
2022
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Yüzyıllardır süregelen yazarı belirsiz metinler sorunu, internet çağının başlamasıyla oldukça artmıştır. Bu durumun en büyük sebebi internetteki verilerin çok yüksek oranını yapısal olmayan verilerin oluşturması ve bu yapısal olmayan verilerin de büyük bir bölümünü sınıflandırılmamış, yazarları belirsiz metinlerin oluşturmasıdır. Son yıllarda yapılan sınıflandırma işlemlerinde makine öğrenmesi yöntemlerinin kullanılması, yazar tanıma problemlerine yeni bir bakış açısı getirmiştir. Bu çalışmada makine öğrenmesi yöntemleri kullanılarak yazar tanıma problemi için web tabanlı arayüze sahip uçtan uca bir uygulama geliştirilmiştir. Sınıflandırma işlemi için 37 yazarın köşe yazılarından oluşturulmuş 46715 metin verisi içeren bir derlem kullanılmıştır. Bu derlemden TF-IDF yöntemi kullanılarak öznitelikler çıkarılmış ve bir veri kümesi elde edilmiştir. Daha sonra veri kümesi, Destek Vektör Makineleri (DVM), NB (NB) ve RO (RO) gibi makine öğrenme algoritmaları ile eğitilmiş ve test edilmiştir. Test sonucunda, DVM %90 doğruluk oranıyla en iyi performansı gösteren sınıflandırıcı model olmuştur. Elde edilen DVM modeline, Python programlama dilinin kütüphanelerinden olan Flask kullanılarak bir web arayüzü geliştirilmiştir. Son olarak uygulama, kararlı ve dağıtıma uygun bir halde çalıştırılması amacıyla Docker konteynerına dönüştürülmüştür. Sonuç olarak, uçtan uca geliştirilen bir yazar tanıma uygulaması doğrudan son kullanıcı tarafından kullanılabilir biçimde sunulmuştur. Makine öğrenmesi desteğiyle web tabanlı böyle bir uygulamanın oluşturulması, yazar tanıma çalışmasını daha anlamlı ve kullanılabilir hale getirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
Makine Ogrenmesi Algoritmalari Ile Uctan Uca Yazar Tanima Uygulamasi Gelistirme
2022
Yazar:  
Özet:

Abstract: The problem of unidentified texts, which has been going on for centuries, has increased considerably with the beginning of the internet age. The biggest reason for this situation is that very high percentage of data on the internet is composed of unstructured data, and a large part of this unstructured data is composed of unclassified texts with uncertain authors. The use of machine learning methods in classification processes in recent years has brought a new perspective to authorship identification problems. In this study, an end-to-end application with a web-based interface was developed for the authorship identification problem using machine learning methods. First of all, a corpus containing 46715 text data was created from the columns of 37 authors. Features were extracted from this corpus using the TF-IDF method and a dataset was obtained. Then the dataset is trained and tested with Support Vector Machines (SVM), NB (NB) and Random Forest (RF) machine learning algorithms. As a result of the test, SVM was the best performing classifier model with 90% accuracy. A web interface was developed for the obtained SVM model by using Flask, one of the libraries of the Python programming language. Then, the application has been converted into a Docker container to run it in a stable and distribution-friendly state. As a result, an end-to-end authorship identification application has been made to deploy available directly to the end user. The creation of such a web-based application with the support of machine learning has made the authorship identification study more meaningful and usable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.639
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering