Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 28
Covid-19 pandemi sürecinde ergenlerin depresyon-anksiyete düzeyleri ve başa çıkma stratejileri
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; Covid-19 salgını sürecinde ergenlerin anksiyete, depresyon ve başa çıkma düzeylerinin incelenmesidir. Araştırma Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde ortaokul ve lisede eğitim gören 3058 öğrenciyle (2080 kız, 978 erkek) yürütülmüştür. Araştırmada veri toplama aracı olarak, Kişisel Bilgi Formu, Çocuklarda Anksiyete ve Depresyon Ölçeği Yenilenmiş-Çocuk Formu ve Çocuk ve Ergenler için Başa Çıkma Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde İlişkisiz Örneklemler İçin t-Testi ve İlişkisiz Örneklemler İçin Tek Yönlü ANOVA kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre; araştırmaya katılan ergenlerden yüksek düzeyde depresyon, anksiyete ve depresyon ve anksiyete birlikte sahip olanların oranı sırasıyla; %45,6, %48,6 ve %47,12’dir. Kadınların, lisede okuyan ergenlerin, anne ve babası düşük eğitim seviyesine sahip olanların, anne ve babası ayrı olanların, sosyal medya kullanımında artış olanların ve kardeş sayısı üçten fazla olan ergenlerin daha yüksek anksiyete ve depresyon düzeyine sahip oldukları saptanmıştır. Depresyon ve anksiyete düzeyi yüksek ergenlerin kaçınma ve olumsuz başa çıkma stratejilerini daha fazla kullandığı saptanmıştır. Salgın sürecinde ergenlerin ruh sağlığı problemlerinin yaygınlığının yüksek olduğu ve bu konuda ergenlerin ruh sağlığı alanındaki çalışmalara gereksinim olduğu ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
Depression-anxiety and Coping Strategies Of Adolescents During The Covid-19 Pandemic
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of the present study was to examine the levels of anxiety, depression and coping of adolescents during the Covid-19 pandemic. The study was carried out with 3058 students (2080 females, 978 males) who are continuing their secondary and high school educations at Şahinbey District of Gaziantep. Personal Information Form, The Revised Child Anxiety and Depression Scale – Child Version and Coping Scale for Children and Adolescents were used for data collection. Independent Samples t-Test and One-Way ANOVA were used for data analysis. Based on the results of the study; the ratios of adolescents with high depression, anxiety as well as depression and anxiety were 45.6%, 48.6% and 47.12% respectively in the present study. It was determined that women, adolescents at high school, those with parents having low education level, individuals with separated parents, those with increased social media use and adolescents with number of siblings greater than three have higher anxiety and depression levels. Adolescents with high levels of depression and anxiety were found to use more avoidant and negative coping strategies. It can be stated that the prevalence of mental health problems of adolescents during the epidemic process is high and that studies in the field of mental health of adolescents are needed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 917
2023 Impact/Etki : 0.1
Turkish Journal of Education