Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
COVID-19 Pandemisinde Üniversite Öğrencilerinde Ev Karantinası ve Sosyal İzolasyonun Fiziksel Aktivite Düzeyi Üzerine Etkisi ve Bunun Kaygı ve Depresyon Üzerine Etkisi: Kesitsel Bir Çalışma
2023
Dergi:  
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, uzun süreli ev izolasyonuna bağlı fiziksel aktivite (FA) eksikliğinin bireylerin depresyon ve anksiyete düzeylerine etkisini ve bu faktörler arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Yöntem: Bu çalışmaya 327 genç yetişkin üniversite öğrencisi dahil edildi. Bireylerin FA düzeylerini belirlemek için kısa form Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi, depresyon düzeyleri için Beck Depresyon Envanteri ve anksiyete düzeyleri için Beck Anksiyete Envanteri kullanıldı. Bulgular: Öğrencilerin %60,2'sinin yetersiz FA düzeyine sahip olduğu, öğrencilerin %67,7'sinin hafif-ağır depresyon yaşadığı ve %25'inin orta-şiddetli düzeyde anksiyete yaşadığı belirlendi. Ayrıca FA düzeyi yetersiz olan katılımcılarda depresyon sıklığının daha yüksek olduğu ve bu farkın istatistiksel olarak anlamlı olduğu görüldü (p<0.05). Tüm anksiyete düzeylerinde yetersiz FA’sı olan katılımcı sayısı, yeterli FA düzeyine sahip olanlardan daha fazlaydı. Sonuç: COVID-19 pandemisi nedeniyle bireylerin FA seviyeleri önemli ölçüde azaldı ve bu azalma, bireylerin depresyon düzeylerindeki artışla anlamlı olarak ilişkiliydi. COVID-19 pandemi sürecinde bireylerde yaşam tarzı değişiklikleri meydana gelmiş, genç yetişkinlerde daha hareketsiz bir yaşama geçilmiştir ve bu durum psikolojik faktörleri olumsuz etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Home Quarantine and Social Isolation On Physical Activity Level, and Its Effects On Anxiety and Depression In University Students In Covid-19 Pandemic: A Cross-sectional Study
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study was to investigate the effects of a lack of physical activity (PA) due to long-term home isolation, on individuals' depression and anxiety levels and the relationship between these factors. Method: 327 young adult university students were included in this study. The short form of the International Physical Activity Questionnaire was used to determine PA levels, the Beck Depression Inventory was used for depression levels, and the Beck Anxiety Inventory was used for anxiety levels of individuals. Results: It was determined that 60.2% of the students had an inadequate FA level, 67.7% of the students experienced mild to severe depression, and 25% of the students experienced moderate to severe anxiety. Also, it was observed that the frequency of depression was higher in participants with an insufficient PA level, and this difference was statistically significant (p<0.05). The number of participants with insufficient PA at all anxiety levels was higher than that of those with sufficient PA. Conclusion: Due to the COVID-19 pandemic, individuals' FA levels decreased significantly and this decrease was significantly associated with an increase in individuals' depression levels. During COVID-19 pandemic process, lifestyle changes occurred in individuals, a more sedentary life was started in young adults, and this situation has negative effects on psychological factors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 369
Atıf : 672
2023 Impact/Etki : 0.133
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi