Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Çin’in Orta Doğu Politikasında Bölgesel ve Küresel Rekabet Unsurları
2018
Dergi:  
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale Çin’in Orta Doğu’da artan nüfuzunu üç yapısal faktör etrafında incelemektedir. Çin’in ekonomik yükselişi, Orta Doğu’daki çatışmalar ve ABD ile küresel rekabet Çin’in Orta Doğu’ya yönelik dış politikasını 1990’lı yıllardaki nispeten nötr/tarafsız dış politika anlayışından 2000’li yıllarda “aktif pragmatist” dış politika anlayışına doğru değiştirmiştir. Bu çerçevede makalenin araştırma sorusu şu şekilde belirlenmiştir: Çin’in Orta Doğu’daki enerji zengini ülkelere karşı enerji bağımlılığı olmasına rağmen enerji güvenliğini sağlamak için neden bölge ile daha yakın askeri ve güvenlik ilişkileri kurmamaktadır? Bu çalışma araştırma sorusuna yukarıda bahsedilen üç yapısal faktör arasından bölge dinamikleri ve küresel rekabetin ekonomik karşılıklı bağımlılığa göre Çin dış politikasında (ÇDP) daha belirleyici olduğu iddiasını destekleyerek cevap aramaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Regional and Global Competition Factors Influencing China’s Middle East Policy
2018
Yazar:  
Özet:

The article examines China’s growing influence in the Middle East within the framework of three structural factors namely China’s economic rise, conflicts and instability in the Middle East, and global competition with the United States. All these factors have transformed China’s foreign policy towards the Middle East from its relatively neutral foreign policy understanding in the 1990s to an “active pragmatist” foreign policy understanding in the 2000s. In this context, the research question of the article was determined as follows: Why does China not establish closer military and security relations with the region in order to ensure energy security even though it has energy dependence on energy-rich countries in the Middle East? This study seeks an answer to the research question by supporting the claim that, among the three structural factors mentioned above, regional dynamics and global competition are more determinant in Chinese foreign policy (CFP) than economic interdependence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi