Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
Türkçe bilgisayarlı dil bilimi çalışmalarında his analizi
2020
Dergi:  
Türk Dili Araştırmaları Yıllığı - Belleten
Yazar:  
Özet:

Bilgisayarlı dil bilimi sözlü ya da yazılı dili anlamayı, matematiksel olarak ifade etmeyi hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için yöntemler, modeller ve araçlar öneren disiplinler arası bir bilim dalıdır. Bilgisayarlı dil bilimi çalışmalarının bir araştırma alanı olan his analizi ses, görüntü ya da metin içerisinde hangi hislerin ne oranda yer aldığını bulma işlemine verilen addır. İnternetin yaygınlaşması, sayısal içeriğin çoğalması, saklama ve hesaplama gücünün artması gibi gelişmeler hem otomatik his analizi yapmanın önünü açmış hem de his analizini bir gereklilik hâline getirmiştir. Metinlerde his analizi konusunu Türk dili özelinde özetleyen bu çalışma, öncelikle his analizinin tarihçesi ve önemini dil bilim bakış açısıyla açıklamayı hedeflemekte ve his analizinin güncel uygulama alanlarından kısaca bahsetmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of Turkish Computer Language Studies
2020
Yazar:  
Özet:

Computer language science is a interdisciplinary discipline that aims to understand, express mathematically, and suggests methods, models and tools to this goal. The sensory analysis, which is a field of research in computer language studies, is the name given to the process of finding what sensations are included in the sound, image or text. Developments such as the spread of the internet, the multiplication of numerical content, the increase in storage and calculation power have both opened the front of automatic sensory analysis and made sensory analysis a necessity. This study, which summarizes the subject of sensory analysis in the Turkish language, first of all aims to explain the history and importance of sensory analysis from a language scientific point of view and briefly discusses the current areas of application of sensory analysis.

Anahtar Kelimeler:

Emotion Analysis In Turkish Computational Linguistics Studies
2020
Yazar:  
Özet:

Computational linguistics is an interdisciplinary field that aims to understand the verbal or written language, to express it mathematically and suggest methods, models and tools to achieve these goals. Emotion analysis, a research area of computational linguistics; is the process of finding which feelings taking place in what proportion in sound, image or text data. The developments such as the proliferation of the Internet, the increase of digital content, the increase of storage and computing power have both paved the way for automatic emotion analysis and made emotion analysis an important need. This study, which summarizes the subject of emotion analysis, aims to explain the history and importance of emotion analysis from a linguistic perspective, and briefly introduce the current application areas of emotion analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Dili Araştırmaları Yıllığı - Belleten

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 652
Atıf : 1.702
Türk Dili Araştırmaları Yıllığı - Belleten