Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 46
 İndirme 7
The causality between economic growth, poverty, and stunting: empirical evidence from Indonesia
2020
Dergi:  
Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah
Yazar:  
Özet:

Abstract This study investigate the relationship between economic growth, poverty, and stunting in Indonesia. Observation during 2015-2017 in 34 regions in Indonesia. Using a spatial approach with Klassen's typology and applying the panel vector error correction model. The finding indicated that the priority handling of the problem of the high stunting prevalence focuses on the islands of Sulawesi, Maluku, Kalimantan, Nusa Tenggara, and Papua. Furthermore, addressing the problem of economic growth slows focuses on the Islands of Kalimantan and Sumatra. Meanwhile, the handling of high poverty levels focuses on the islands of Sulawesi, Sumatra, Nusa Tenggara, Maluku, and Papua. On the other side of this study, we get evidence of unidirectional causality flowing from poverty rates and the stunting prevalence toward economic growth in the long-run. The contribution of the stunting case is more dominant to have an impact on slowing economic growth. We also find evidence of unidirectional causality flowing from economic growth and stunting to poverty levels in the long-run, the contribution of economic growth is relatively more dominant with an impact on reducing poverty levels. While there is no evidence of causality flowing from economic growth and poverty to stunting, we have also found that poverty rates have a relatively high contribution to the increase in stunting cases in Indonesia. Downloads Download data is not yet available.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah