Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 7
Dindarlık ve Ahlaki Olgunluk: Almanyalı Türk Diaspora Gençleri Üzerinde Nicel Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çağımızda bilimsel ve teknolojik gelişmelere, sosyal ve siyasi değişmelere paralel olarak tüm dünyada dini ve ahlaki değerlerde bir yozlaşmanın, ahlaki bir çürümenin olduğu görülmektedir. Zira içinde yaşadığımız dünyaya göz attığımızda, savaş, şiddet, terör, sosyal adaletsizlik, sömürgecilik, açlık, yoksulluk, çevre felaketleri vb. gibi pek çok ahlak probleminin var olduğu gözlenmektedir. Diğer taraftan sevgi, saygı, şefkat, hoşgörü, affedicilik, alçak gönüllülük, dürüstlük, vefa vb. gibi dini ve ahlaki değerlerden ziyade hazcılık, kibir, bencillik, rekabet vb. gibi modernitenin değerlerinin daha fazla pirim kazandığı, bireyin ve toplumun hayatına hakim olmaya başladığı görülmektedir. Oysa tüm dinlerin nihai amacı müntesiplerinin evrensel dini ve ahlaki değerlerle bezenmiş kişilik yapıları geliştirmelerini sağlamaktır. Bununla birlikte dinin birey ve toplum hayatında yaşanma biçimlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan dindarlık, özelde bireyden bireye genelde ise toplumdan topluma değişebilen ve çeşitli psiko-sosyal ve kültürel faktörlerin etkisiyle de farklılaşabilen bir yapıya sahiptir. Bu bağlamda Almanyalı Türk Diaspora Gençlerinin dinsel yaşantı biçimleri ile ahlaki olgunluk düzeyleri ve bu iki değişken arasındaki ilişki incelenmeye değer bir konu olarak görülmüştür. Bu amaçla araştırmada Almanya’da yaşayan Müslüman –Türk azınlığa ait gençler evren olarak kabul edilmiş ve Türk diasporasının yoğun olarak yaşadığı bölgelerden gönüllülük esası gözetilerek ve tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen 194 genç araştırmanın örneklemini teşkil etmiştir. Araştırmada çok boyutlu dindarlık ölçeği, Şengün ve Kaya’nın geliştirdiği ahlaki olgunluk ölçeği kullanılmıştır. Anket tekniğinden yararlanılarak gerçekleştirilen bu korelasyonel türdeki nicel araştırma sonucunda, değişkenler arasında istatiksel olarak anlamlılık düzeyinde bir takım ilişkiler ve farklılıklar olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Religious and Ethical Adult: A Nicel Research on German Turkish Diaspora Youth
2020
Yazar:  
Özet:

In our age, parallel to scientific and technological developments, social and political changes, there is a corruption in religious and moral values throughout the world, a moral corruption. For when we look at the world in which we live, war, violence, terror, social injustice, colonialism, hunger, poverty, environmental disasters, etc. There are a lot of moral problems. On the other hand, love, respect, compassion, tolerance, forgiveness, humble volunteering, honesty, devotion, etc. Instead of religious and moral values such as pleasure, pride, selfishness, competition, etc. It appears that the values of modernity gained more pearls, began to dominate the individual and society’s life. The final purpose of all religions, however, is to ensure that their monks develop personality structures that are wrapped in universal religious and moral values. Religion, however, arises as a result of the forms of life in the individual and society, has a structure that can change from individual to individual, and that can also differ by the influence of various psychosocial and cultural factors. In this context, the German Turkish Diaspora is considered a topic worth examining the religious forms of youth life and the levels of moral maturity and the relationship between these two variables. For this purpose in the study, Muslim-Turkish minority young people living in Germany were considered the universe and formed a sample of 194 young people from the areas where the Turkish diaspora lived intensely by voluntary surveillance and by random sampling methods. The study used the multi-dimensional scale of religiousness, the scale of moral maturity developed by Shengün and Kaya. Quantitative research of this correlational type, which was conducted using the survey technique, found that there were a set of relationships and differences in the statistical level of significance between the variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.364
Atıf : 3.469
2023 Impact/Etki : 0.021
Toplum Bilimleri Dergisi