Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
Divân-ı Harb-i Örfî Mahkemelerinde Ermeni Tehciri Yargılamaları
2004
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ermenilerin, I. Dünya Savası içinde Osmanlı Devleti’ne karsı girismis olduklarıisyan ve katliam hareketleri, onların savas alanı dısında bir bölgeye sevk ve iskânedilmelerine yol açmıstır. Devletin, kendi güvenligini saglamak için bas vurdugu buyöntem, içeride ve dısarıda çesitli elestirilere sebep olmustur.Osmanlı Devleti’nin, I. Dünya Savası’ndan maglup olarak çıkıp MondrosMütarekesi’ni imzalamasıyla (30 Ekim 1918), bu elestiriler daha da artmıstır. Özellikletilâf Devletleri, bu sevk islemini Osmanlı Devleti üzerinde bir baskı unsuru olarakkullanarak, bunu gerçeklestiren ttihat ve Terakki mensuplarının yargılanmalarınıistemislerdir.Mütareke hükümetleri de, bu baskılar sonucu stanbul’da ve Anadolu’nun degisikvilâyetlerinde Divân-ı Harb-i Örfî Mahkemeleri kurmus, ttihat ve Terakki mensuplarınave o dönemde görev almıs kisilere idam dahil agır cezalar vermistir.Bugün, isgal altında ve baskı sonucu kurulan bu Divân-ı Harb-i Örfîmahkemelerinin verdigi hükümler, Ermeni taraftarlarınca istismar edilmek istenmekteve verilen cezaları, Ermenilerin sevki sırasında yapıldıgını iddia ettikleri sözde“katliamın” bir deliliymis gibi sunma gayreti içindedirler.Oysa Divân-ı Harb-i Örfî mahkemelerinin kurulusu, isleyisi, mahkeme heyetininyargılama sırasındaki tutumu, Ermeni ve Rum yalancı sahitlerin mahkemedeki ifadelerive isgal kuvvetlerinin baskıları, bu mahkemelerin tarafsız bir sekilde ve hukukkurallarına göre çalısmadıgını çok açık bir sekilde ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

divâni harbi örfî courtesy of conquests
2004
Yazar:  
Özet:

in the world prosecution of the armenian state, the implications of the ottoman and catamaran movements in the area of the prosecuted the prosecution of the state in order to ensure the safeness of the state, the implications of this court were given to the verses of the state, and the verses of the state of the state of the state of the state of the state of the state of the world, and the verses of the verses were made in the case of the implications of the bourgeoisance of the government, in particular, in the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the government, and the verses of the verses of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratification of the ratifications of the ratification of the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
2009




Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.494
2023 Impact/Etki : 0.135
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi