Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 63
 İndirme 12
Zihin Yetersizliği Olan Öğrencilere Problem Çözme Becerisinin Öğretiminde Şemaya Dayalı Öğretim Stratejisinin Etkisi
2018
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, doğrudan öğretim yöntemiyle sunulan şemaya dayalı öğretim stra-tejisinin zihin yetersizliği olan öğrencilerin matematik problemi çözme performansları üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın bağımlı değişkeni, araştırmaya katılan öğrencilerin temel toplama ve temel çıkarma işlemlerini içeren problemleri çözme düzeyidir. Bağımsız değişkeni ise, doğrudan öğretim yöntemiyle sunulan şemaya dayalı öğretim stratejisidir. Araştırmaya 9-13 yaş grubunda yer alan iki erkek ve bir kız olmak üzere zihin yetersizliği olan üç öğrenci katılmıştır. Araştırmada, matematik dersi kapsamında yer alan gruplama problemleri kullanılmıştır. Araştırma, denekler arası yoklama evreli çoklu yoklama modeline göre desenlenmiştir. Araştırmada elde edilen veriler grafiksel olarak analiz edilmiş ve grafikler niteliksel olarak yorumlan-mıştır. Araştırma kapsamında gözlemciler arası güvenirlik ve uygulama güvenirliği olmak üzere iki tür güvenirlik verisi toplanmıştır. Araştırma sonucunda; zihinsel yetersizliği olan öğrencilere doğrudan öğretim yöntemiyle sunulan şemaya dayalı öğretim stratejisinin etkili olduğu görülmüştür. Ayrıca araştırmaya katılan öğrencilerin kazandıkları beceriyi öğretim bittikten 20 gün sonra da koruyabildikleri, öğrencilerin tamamının kazandıkları beceriyi farklı ortam ve araç gerece genelleyebildikleri ve öğretmenlerin şemaya dayalı öğretim stratejisi hakkındaki görüşlerinin olumlu olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Anahtar Kelimeler: Doğrudan öğretim; Problem çözme; Şemaya dayalı öğretim stratejisi; Zihin yetersizliği; Gruplama problemleri.

Anahtar Kelimeler:

The impact of scheme-based teaching strategy on problem-solving skills in teaching students with mental deficiency
2018
Yazar:  
Özet:

This study has studied the impact of the scheme-based teaching stra-type offered by the direct teaching method on the mathematical problem-solving performance of students with mental failure. The research-dependent variable is the level of solving problems that involve the basic collection and basic extraction processes of the students participating in the research. The independent variable is a scheme-based teaching strategy offered by the direct teaching method. The study included three students with mental disability, two men and one girl, who were in the age group of 9-13 years. In the study, the grouping problems included in the course of mathematics were used. The research is designed according to the multi-extinction model of the interdisciplinary extinction stage. The data obtained in the study were graphically analyzed and the graphics were qualitatively interpreted. In the framework of the study, two kinds of reliability data were collected, inter-observator reliability and application reliability. The research has found that the scheme-based teaching strategy offered to students with mental disabilities directly through the teaching method was effective. The study also concluded that the students who participated in the study were able to maintain the skills they gained 20 days after the completion of the teaching, that all students were able to generalize the skills they gained in different environments and tools, and that the teachers’ opinions on the scheme-based teaching strategy were positive. Keywords: Direct teaching; Problem solving; Scheme-based teaching strategy; Mind insufficiency; Grouping problems.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 995
2023 Impact/Etki : 0.393
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi