Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 1
Hemşirelerin İntramüsküler Enjeksiyon Alanları Hakkında Bilgi Durumları ve Uygulama Tercihleri
2018
Dergi:  
Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Hemşirelerin intramüsküler enjeksiyon uygulamasında sıklıkla tercih ettikleri alanları saptamak ve intramüsküler enjeksiyonda kullanılacak alanlar hakkında bilgi düzeylerini değerlendirmektir. Yöntem: Kesitsel-tanımlayıcı nitelikteki bu araştırmanın örnekleminde 216 hemşire yer almıştır. Verilerin toplanmasında, araştırmacılar tarafından literatür doğrultusunda hazırlanmış, 25 sorudan oluşan bir veri toplama formu kullanılmıştır. Elde edilen bilgiler SPSS ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Hemşirelerin 147’si %68,1 ventrogluteal alanın tercih edilmesi gerektiğini belirttiği halde, 141’i %65,3 uygulamada halen dorsogluteal alanı tercih ettiğini bildirmektedir. Hemşirelerin 178’i %82,4 intramüskül enjeksiyon uygulamalarına yönelik güncel bilgiyi takip etmediğini ve 133’ü %61,6 hemşirelik eğitimlerinde ventrogluteal alanın kullanımına ilişkin kendilerine yeterli bilgi verilmediğini ifade etmiştir. Kadın hemşirelerin erkek hemşirelere oranla; intramüsküler enjeksiyon sırasında dorsogluteal alan tespiti p=0,018 , alan seçiminde yaş farkını dikkate alma p=0,044 , ventrogluteal alanı oluşturan kaslar p=0,001 ve enjeksiyon alanlarına verilecek doğru ilaç miktarı p=0,007 ile ilgili uygulamalarda bilgi düzeylerinin daha yüksek olduğu saptanmıştır. Sonuç: Bulgularımız doğrultusunda hemşirelerin intramüsküler enjeksiyon uygulamalarına yönelik teorik bilgileri yeterli olsa da, uygulamada daha çok dorsogluteal alanı tercih ettikleri, siyatik sinir yaralanma riskini ve enjeksiyon alanına uygun ilaç hacmini göz ardı ettikleri ve bu konudaki bilgilerini güncellemedikleri söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi

Dergi Türü :   other

Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi