Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Tekrarlayan Endodontik Tedavide Kullanılan Farklı Ni-Ti Enstrüman Sistemlerinin Oluşturduğu Apikal Debrisin Karşılaştırılması
2021
Dergi:  
Uluslararası Diş Hekimliği Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, döner eğe retreatment sistemi, resiprokal sistem ve adaptif sistem nikel titanyum rotary enstrümanlar kullanılarak kök kanal dolgu maddesinin çıkarılması sırasında apikal olarak ekstrüze edilen debris miktarının değerlendirilmesidir. 45 adet çekilmiş tek köklü mandibular premolar dişler rotary eğe sistemi kullanılarak prepare edilecek kök kanal patı ve ısıtılmış gutta perka ile dolduruldu. Dişler, kanal dolgusunun sökümü için rastgele 3 gruba ayrıldı. Kanal dolgusunun sökümü sırasında: rotary tekrarlayan tedavi sistemi, resiprokal sistem ve adaptif sistemleri kullanıldı. Kanal dolgu malzemesinin sökülmesi sırasında apikal olarak ekstrüze edilen debris önceden tartılmış Eppendorf tüplerine toplandı. Tüpler daha sonra 5 gün 70 derece bir inkübatörde depolandı. Kuru ekstrüze debrisin ağırlığı, her grup için Eppendorf tüplerinin tedavi sonrası ve tedavi öncesi ağırlığı çıkarılarak oluşturuldu. Elde edilen veriler tek yönlü varyans analizi ve Tukey post hoc testleri kullanılarak analiz edildi. Tüm deney gruplarında apikalden debris ekstrüzyonu oluşturmuştur, ancak Adaptif sistem istatistiksel olarak anlamlı olarak en az debris extrüzyonuna neden olmuştur.(p<0.001)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Diş Hekimliği Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Diş Hekimliği Bilimleri Dergisi