Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 7
COVID-19 Pandemisinde Ön Safta Çalışan Hemşirelerin Ruhsal Sağlığının Korunması ve Ruhsal Travmanın Önlenmesi
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19’un pek çok ülkede genel popülasyondaki prevalansı, yüksek morbidite ve mortalite oranları alışageldiğimiz baş etme biçimlerini işlevsiz kılarak yeni krize uyum yolları geliştirmeyi gerekli kılmakta ve dünya çapındaki tüm sağlık çalışanları üzerinde daha önce benzeri görülmemiş bir yük oluşturmaktadır. Hemşireler bu pandemi sürecinde 24 saat kesintisiz hizmet sunarak ön safta yer alan sağlık çalışanlarıdır. Hemşireler bu süreçte işlerinin yoğunluğunda bir artış yaşamanın ötesinde, yeni protokollere ve son derece “yeni olan bir normale” uyum sağlamaya çalışmaktadırlar. Hemşireler kişinin sağlık durumunda alışık olduklarından daha hızlı bir bozulmaya tanık olmakta, daha sık yaşam sonu bakım sağlamakta, alışık olduklarından farklı alanlarda ve daha uzun sürelerle ve mola vermeksizin çalışmakta, maske/siperlik gibi koruyucu ekipman yetersizliği ile mücadele etmekte ve hangi hastaya yoğun bakım yatağı verileceği gibi ciddi moral distres yaratan durumlarla baş etmeye çalışmaktadır. Sözü edilen tüm bu faktörler, hemşirelerin yüksek düzeyde stres yaşamasına, ruh sağlığını sürdürme konusunda risklerle karşı karşıya kalmasına yol açmaktadır. Bu bağlamda, hemşirelerin ruhsal sağlığının korunması ve travmanın önlenmesi önem taşımaktadır. Bu makale, COVID-19 pandemisi sürecinde ön safta çalışan hemşirelerin ruhsal sağlığını etkileyen durumların, yaşadıkları psikososyal sorunların ortaya konması, hemşirelerin ruh sağlığının korunması ve ruhsal travmanın önlenmesi konusunda alınabilecek önlemlere dikkat çekilmesi amacıyla kaleme alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 Protecting the Mental Health and Prevention of Mental Trauma of Pre-Line Nurses
2020
Yazar:  
Özet:

The prevalence of COVID-19 in the general population in many countries, high morbidity and mortality rates make it necessary to develop ways of adapting to the new crisis by disabling the usual coping styles, and create an unprecedented here on all healthcare professionals worldwide. Nurses are healthcare professionals working in the frontline by providing 24-hour care during this pandemic. In this process beyond experiencing an increase in the intensity of their work, nurses try to adapt to new protocols and an extremely "new normal", witness a faster deterioration in patients' condition, provide more frequent end-of-life care, work in different areas for longer periods of time without breaks, fight with insufficient protective equipment such as mask/visor, and try to cope with situations that cause serious moral distress. All of these factors cause nurses to experience high levels of stress and to face mental health risks. In this context, it is important to protect the mental health of nurses and prevent trauma. This article has been written in order to reveal the conditions affecting mental health of nurses working in the front line during the COVID-19 pandemic process, mental health problems experienced by the nurses and draw attention to the precautions that can be taken in order to protect the mental health of nurses and to prevent psychological trauma.

Anahtar Kelimeler:

Protection Of Covid-19 Frontline Nurses’ Mental Health and Prevention Of Psychological Trauma
2020
Yazar:  
Özet:

The prevalence of COVID-19 in the general population in many countries, high morbidity and mortality rates make it necessary to develop ways of adapting to the new crisis by disabling the usual coping styles, and create an unprecedented burden on all healthcare professionals worldwide. Nurses are healthcare professionals working in the frontline by providing 24-hour care during this pandemic. In this process beyond experiencing an increase in the intensity of their work, nurses try to adapt to new protocols and an extremely “new normal”, witness a faster deterioration in patients’ condition, provide more frequent end-of-life care, work in different areas for longer periods of time without breaks, struggle with insufficient protective equipment such as mask/visor, and try to cope with situations which causes serious moral distress. All of these factors cause nurses to experience high levels of stress and to face mental health risks. In this context, it is important to protect the mental health of nurses and prevent trauma. This article has been written in order to reveal the conditions affecting mental health of nurses working in the front line during COVID-19 pandemic process, mental health problems experienced by the nurses and draw attention to the precautions that can be taken in order to protect mental health of the nurses and to prevent psychological trauma.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 439
Atıf : 5.993
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi